UTETRENING: Deltakerne på Camp Kragerø 2016 fikk tatt i bruk alle kroppens muskler.

Treningsferie på resorten

UTETRENING: Deltakerne på Camp Kragerø 2016 fikk tatt i bruk alle kroppens muskler.
UTETRENING: Deltakerne på Camp Kragerø 2016 fikk tatt i bruk alle kroppens muskler.

Ferien ble lagt til Kragerø Resort, over 40 deltakere inntok den eventyrlige resorten. Team Physix, med brødrene Ahmed og Nizam Valentino Kerigo, satte alle kroppens muskler på prøve på de forventningsfulle deltakere.

Artikkel fra Kragerø Blad Vestmar, 25. okt 2016 (Trine Renshusløkken)

Camp Kragerø 2016

Blå Kors Ung Kristiansand har vært i tett samarbeid med guttene fra Team Physix i over ett år nå og denne høstferien var et resultat av drømmer om en felles arena og en plass hvor det dyrkes kroppslig mestring og vennskap. På onsdagen fikk treningsgjengen besøk av barneskolen som holder til et steinkast fra Kragerø Resort, da ble det kanonball, turn og en egen oppvisning fra flere av trenerne. Sander Bratlie og Joefrey Sacyaton viste sine ferdigheter sammen med Kristiansands eget calisthenics-crew: KRS Beast. Øvelsene viser nærheten calisthenics har til andre atletiske greiner, den har mange elementer tatt fra turn og i noen tilfeller får man assosiasjoner til sirkusartister og deres akrobatikk.

Å finne sin drøm

EGENVEKTSTRENING: Team Physix viser øvelser.
EGENVEKTSTRENING: Team Physix viser øvelser.
På kveldene har det vært samlinger med leker og workshop. Besøk av Snakk om mobbing, en nasjonal chat-tjeneste for unge, hvor alle deltakere ga sine tips til voksne om hva som er lurt å gjøre når man ser at barn har det vanskelig. Ahmed og Sander fortalte sin historie, som er en del av deres konsept «Mitt liv, min drøm», mobbing og kriminelle liv snus på hodet av mestring i trening og riktige vennskap. Hovedbudskapet ligger i det å finne sin drøm og leve den beste versjonen av sitt liv. Ahmed Valentino Kerigo har gått fra en veldig vanskelig oppvekst, preget av vold, rus og kriminalitet, ved hjelp av viljestyrke og hardt arbeid jobbet seg fram til dit han er i dag. Ahmed besitter i dag Guinness World Records i høyeste push up, 1,36 meter, er grunnlegger av Team Physix i Norge, har eget klesmerke som skal lanseres i 2017 og det nærmer seg tur til USA for å opptre på Ellen De-Generes Show. Så det er trygt å si at livet hans har forandret seg de siste årene. Team Physix og Blå Kors Ung Kristiansand koste seg masse i Kragerø-sola og med utsikt over horisonten var det likevel ikke så galt når musklene skrek etter hvile og hjemreisen nærmet seg. Vi var alle enige om at denne ferien hadde vært spesiell og at vi gjerne kommer tilbake neste år! Takk for oss og god treningshøst videre.

Tekst og foto: Maria Jacobsen og Trine Renshusløkken

Klikk her for PDF utgaven