Tulla Wahlstedt fra Aptum AS deltok på innsamlingsaksjonen i Bystyresalen.

‘- Et mesterverk av en kokebok

[su_row]
[su_column size=»3/5″]– Dette er et mesterverk av en kokebok fordi det er så mange flotte mennesker som har vært sammen om å lage den. Det sier mesterkokken Trond Moi.

Av Ivar Eidsaa

Mesterkokken Trond Moi og billedkunstneren Per Ove Sødal har sammen med barn og voksne brukere ved Barnas Stasjon gått sammen om å lage årets beste kokebok; Blå Gleder, full av oppskrifter på de lekreste rettene til hverdag og fest.
– Vi ble veldig begeistret da vi så kokeboken som Vennesla Frivilligsentral lagde for to år siden, forteller Arvid Solheim, daglig leder ved Blå Kors Kristiansand.
– Vi i Blå Kors ønsket å gjøre noe tilsvarende, legger han til.

Takket ja

Prosessen startet med et ønske om å involvere barn og voksne brukere ved Barnas Stasjon. Mesterkokken Trond Moi ble kontaktet og spurt om han kunne bidra. Samme henvendelse fikk billedkunstneren Per Ove Sødal fra Kristiansand, og begge var raske med å takke ja.
– Utgangspunktet var å lage en kokebok hvor barn og voksne brukere ved Barnas Stasjon kunne gjøre noe sammen, og kjenne på mestringsfølelsen, sier Solheim i tråd med visjonen som Blå Kors driver sitt arbeid: «med hjerte, kunnskap og kraft skaper Blå Kors muligheter for mestring og mening».

Selges på nett

Selv om boken er laget i Kristiansand er boken av nasjonal karakter da det er seks Barnas Stasjoner i Norge. I tillegg til oppskrifter får vi mange glimt av glede, lek og medmenneskelighet fra hverdagen på Barnas Stasjon. Således er boken aktuell for hele landet.
– Førsteopplaget er på 2.500 eksemplarer og får vi en god driv i salget, gjør det jo ikke noe å trykke opp flere eksemplarer, ler Solheim.
Blå Kors-virksomheter landet over har kjøpt inn flere eksemplarer av boken slik at man kan selge den direkte fra egne lokaler til de som måtte ønske å kjøpe den.
Det blir også mulig å bestille boken direkte på nett, enten ved å kontakte den Blå Kors-avdelingen der man bor, eller her på blakorskrs.no.

Flere samlinger

Under arbeidet med boken besøkte Trond Moi brukere og ansatte ved Barnas Stasjon over flere ettermiddager og kvelder. Per Ove Sødal hadde egne økter sammen med barna hvor de malte forsidebildet og fire andre kunstverk. I dag pryder de fem kunstverkene veggene hos Barnas Stasjon i Kristiansand. Fotograf Gro Anita Homme har vært med på alle kveldene og har tatt de fantastiske bildene i boken.
– Bildene til Sødal og Homme er noe av det som gjør boken virkelig magisk, sier Solheim.
Resultatet er blitt en allsidig kokebok, med oppskrifter på god mat til både hverdag og fest, hvor bildene til både Sødal og Homme er med på å løfte boken på en ypperlig måte.
Boken har også mange internasjonale oppskrifter ettersom det er brukere ved Barnas Stasjon fra en rekke ulike land. I tillegg til Trond Mois egne oppskrifter er det blitt omlag 20 «Barnas Stasjon-oppskrifter» med internasjonalt tilsnitt.
– Vi er glade over å ha blitt spurt. Dette har vært et flott prosjekt. Vi er blitt veldig inspirerte og er heldige som ble invitert til å bli med på dette prosjektet, sier Trond Moi og Per Ove Sødal. [/su_column]
[su_column size=»2/5″]

Trond Moi
Trond Moi i full gang med å signere flere eksemplarer av boken.
Per Ove Sødal
Per Ove Sødal har malt fire flotte bilder sammen med barna, bilder som er blitt brukt som illustrasjoner i boken.
Per Ove Sødal og Trond Moi
Per Ove Sødal og Trond Moi med kokeboken Blå Gleder. På bordet foran dem står kake og fucacciabrød som er blitt laget etter oppskrifter i boken.
Trond Moi
– Vi er glade over å ha blitt spurt. Dette har vært et flott prosjekt, sier Trond Moi.

[/su_column]
[/su_row]