En del av gjengen samlet. Bak fra venstre Bent Svele, Glenn Solberg, Kjell Roar Kaasa, Preben Vildalen og Jan Kvalheim. Foran fra venstre: Pål Anders Ullevålseter, Harald Bredeli, Christian P. Paasche og Jan Gunnar Solli.

Idrettskjendiser sammen om Snakk om Mobbing

[su_row]
[su_column size=»3/5″] – Snakk om Mobbing er et flott arbeid. Bruk oss om dere kan. Oppfordringen fra ishockeypersonligheten Roy Johansen er klar.

Jan Kvalheim, Preben Vildalen, Jan Gunnar Solli, iskrigere fra Vålerenga Hockey, Kjell Roar Kaasa, Pål Anders Ullevålseter, Glenn Solberg, Mads Hansen og TV-personlighetene Harald Bredeli, Bent Svele og Christan P. Paasche var bare noen av et stort kobbel av idretts- og TV-kjendiser som denne uken satte hverandre stevne for å lære med om arbeidet til Blå Kors-virksomheten Snakkommobbing.no.

– Er imponert

– Jeg er imponert over det arbeidet Blå Kors gjør gjennom Snakkommobbing.no. Hvis dere kan bruke oss i arbeidet for å forebygge mobbing og sette saken på dagsorden, så stiller vi gjerne opp, fremholdt Roy Johansen, tidligere trener for det norske ishockeylandslaget, og nå trener for Vålerenga Hockey.

Initiativtakere til samlingen kom fra den gamle håndballkjempen Preben Vildalen og den tidligere sandvolleyballprofilen Jan Kvalheim. Vildalen har lenge ivret for å gjøre en innsats for det arbeidet som Blå Kors driver i Norge og han ønsket å få med Jan Kvalheim i arbeidet.

Samtlige var positive til å stille

Etter et langt liv i idretten har de to opparbeidet seg et imponerende kontaktnett. En lang rekke tidligere og nåværende idretts- og TV-kjendiser ble kontaktet for å høre om disse ønsket å være med for å markere arbeidet som Blå Kors driver gjennom arbeidet Snakk om Mobbing, en chat-tjeneste hvor barn og unge som mobbes kan ta kontakt helt anonymt for å fortelle om sin fortvilte situasjon og få råd og innspill omkring situasjonen dersom de ønsker det.

Samtlige av de over 40 personlighetene som ble kontaktet var svært positive til å stille.

Kanskje på TV2

Onsdag denne uken hadde 20 av dem takket ja til å komme til en felles samling i lokalene til Blå Kors’ hovedkontor i Oslo, da flere måtte melde avbud fordi disse befant seg i utlandet for å forberede seg til å konkurrere innen sine respektive idretter.

– Tilbakemeldingen fra disse var likevel klar; de stiller gjerne på et senere tidspunkt, fremholder Preben Vildalen, og la til at han håper samlingen kan bli en av flere.

Seansen kan muligens bli vist på TV2. TV-kanalen er godt i gang med en ny sesong av realityserien «Iskrigerne», hvor TV2 følger spillerne i Vålerenga Hockey både på og utenfor banen. Serien har gått sin seiersgang og kan skilte med svært høye seertall. Da Roy Johansen og spillerne Brede Frettem Csiszas og Christian Gauseth ankom lokalene var det sammen med et helt produksjonsteam fra TV2.

– Det kan være at det vi er med på i dag blir vist i neste sesong serien som blir vist på nyåret, sier Roy Johansen.

Inspirerende innlegg

Andreas Eidem, leder for Snakk om Mobbing, kunne i et inspirerende innlegg fortelle at mellom 60.000 og 80.000 barn og unge er utsatt for mobbing. Av disse har omkring halvparten aldri fortalt andre om at de mobbes. Eidem kunne også fortelle om hvor vanskelig mange av de som mobbes har det.

– Det betyr mye at vi som har med barn og unge bryr oss, er gode rollemodeller og griper inn når vi ser eller får høre om at mobbing skjer. Vi kan alle utgjøre en forskjell, fremholdt han.

– Kan utgjøre en stor forskjell

– Da jeg i sin tid drev sportsbutikk, hadde vi en unggutt som kom på besøk hver dag og hjalp oss med alt fra å montere sykler, til å montere bindinger og preparere ski. Det var tydelig at han ikke hadde så mange venner. Han var ensom og gikk mye for seg selv. Det å bry seg og møte alle med respekt og imøtekommenhet, å ta ansvar, og ikke minst ta grep nå et barn eller en ungdom mobbes, kan utgjøre en stor forskjell. Dere er gode rollemodeller, og det at dere er her i dag og hvor vi kan formidle deres engasjement, vil bety svært mye, både for dem som mobbes og som kan se at idrettsheltene våre tar ansvar, og mobberne som kanskje kan se at det er mange som bryr seg, fremhold Arvid Solheim, leder for Blå Kors Kristiansand, i sin appell.

– Glad for å kunne bidra

De inviterte gjestene var svært lydhøre og det var tydelig at oppfordringen om å yte en innsats inspirerte TV- og idrettskjendisene.

– Dette ønsker jeg å stille opp på, fremholdt Pål Anders Ullevålseter.

– Vi kan gjerne gå sammen om å fronte Snakk om Mobbing i forbindelse med en av våre hjemmekamper på Jordal, sa Roy Johansen.

– Jeg er glad for å kunne bidra, sa Harald Bredeli fra TV2.

Et produksjonsteam fra TV2 var med på seansen for å filme Brede Frettem Csiszas og Roy Johansen. Begivenheten blir muligens med i neste sesong av den populære realityserien Iskrigerne på TV2.
Et produksjonsteam fra TV2 var med på seansen for å filme Brede Frettem Csiszas og Roy Johansen. Begivenheten blir muligens med i neste sesong av den populære realityserien Iskrigerne på TV2.
Generalsekretær i Blå Kors Norge, Jan Elverum, holdt en tankevekkende appell.
Generalsekretær i Blå Kors Norge, Jan Elverum, holdt en tankevekkende appell.
Hele gjengen samlet rundt lunsjbordet.
Hele gjengen samlet rundt lunsjbordet.
Bent Svele lyttet med stor interesse.
Bent Svele lyttet med stor interesse.
Den tidligere volleyballprofilen Jan Kvalheim var en av initiativtakerne til treffet.
Den tidligere volleyballprofilen Jan Kvalheim var en av initiativtakerne til treffet.

[/su_column]
[su_column size=»2/5″]

- Vi er svær takknemlige for det initiativet som Preben Vildalen (t.v) har tatt med å samle idretts- og TV-personlighetene til møtet, sier Arvid Solheim.
– Vi er svær takknemlige for det initiativet som Preben Vildalen (t.v) har tatt med å samle idretts- og TV-personlighetene til møtet, sier Arvid Solheim.
Roy Johansen i samtale med Arvid Solheim.
Roy Johansen i samtale med Arvid Solheim.
Jan Kvalheim og Roy Johansen.
Jan Kvalheim og Roy Johansen.
Pål Anders Ullevålseter var en av flere idrettspersonligheter som var invitert.
Pål Anders Ullevålseter var en av flere idrettspersonligheter som var invitert.
- Snakk om Mobbing driver et flott arbeid, sier Brede Frettem Csiszas fra Vålerenga Hockey.
– Snakk om Mobbing driver et flott arbeid, sier Brede Frettem Csiszas fra Vålerenga Hockey.
Bent Svele, Roy Johansen, Harald Bredeli og Christian Paasche fra TV2 og Pål Anders Ullevålseter.
Bent Svele, Roy Johansen, Harald Bredeli og Christian Paasche fra TV2 og Pål Anders Ullevålseter.
Jan Kvalheim, den tidligere målkongen for Skeid, Vålerenga, Rosenborg og Kongsvinger, Kjell Roar Kaasa, den tidligere håndballspilleren Glenn Solberg og Jan Gunnar Solli, ex Odd og Rosenborg.
Jan Kvalheim, den tidligere målkongen for Skeid, Vålerenga, Rosenborg og Kongsvinger, Kjell Roar Kaasa, den tidligere håndballspilleren Glenn Solberg og Jan Gunnar Solli, ex Odd og Rosenborg.
Ronnie Jacobsen sto for det kulturelle innslagene.
Ronnie Jacobsen sto for det kulturelle innslagene.
Samtlige deltakere signerte flere eksemplarer av den nye kokeboken som Barnas Stasjon har utviklet i samarbeid med den kjente mesterkokken Trond Moi, her er Mads Hansen fra Mjøndalen IF i gang med signeringen.
Samtlige deltakere signerte flere eksemplarer av den nye kokeboken som Barnas Stasjon har utviklet i samarbeid med den kjente mesterkokken Trond Moi, her er Mads Hansen fra Mjøndalen IF i gang med signeringen.
Samtlige deltakere signerte flere eksemplarer av den nye kokeboken som Barnas Stasjon har utviklet i samarbeid med den kjente mesterkokken Trond Moi, her er Roy Johansen fra Vålerenga IF i gang med signeringen.
Samtlige deltakere signerte flere eksemplarer av den nye kokeboken som Barnas Stasjon har utviklet i samarbeid med den kjente mesterkokken Trond Moi, her er Roy Johansen fra Vålerenga IF i gang med signeringen.
En del av gjengen samlet. Bak fra venstre Bent Svele, Glenn Solberg, Kjell Roar Kaasa, Preben Vildalen og Jan Kvalheim. Foran fra venstre: Pål Anders Ullevålseter, Harald Bredeli, Christian P. Paasche og Jan Gunnar Solli.
En del av gjengen samlet. Bak fra venstre Bent Svele, Glenn Solberg, Kjell Roar Kaasa, Preben Vildalen og Jan Kvalheim. Foran fra venstre: Pål Anders Ullevålseter, Harald Bredeli, Christian P. Paasche og Jan Gunnar Solli.

[/su_column]
[/su_row]