Inger Lise Stulien og Norwegian Gospel Singers

Den vakre stemmen fra Byremo

[su_row]
[su_column size=»3/5″]Applausen var varm og den varte lenge da Inger Lise Stulien var ferdig med avslutningsnummeret fra Blå Gospel-scenen hos Blå Kors Kristiansand fredag kveld. Kanskje ikke så rart, fordi sangen og tekstene traff hjerteroten hos tilhørerne. Og for Olav Gjertviksen betød konserten noe helt spesielt.

– Jeg ble invitert til å bli med da Leif Gjertviksen inviterte til det musikalske prosjektet HÅP i Buen kulturhus. I den forbindelse fortalte han om sin bror som ruste seg, som hadde vært ute på livet i lengre tid, om hjelpeløsheten familien kjente på når et familiemedlem de var så glad i levde som han gjorde, fortalte Inger Lise Stulien. Visjonen med HÅP var at HÅP skal bli en organisasjon som ser, møter og hjelper de som måtte være i en vanskelig og håpløs situasjon som pårørende til en rusmisbruker.

Gjorde inntrykk

Fortellingen til Leif gjorde inntrykk på henne. Stulien reiste hjem og skrev «Ein bror», en sang om håp, om lengsel, smerte og kjærlighet. På fredagens konsert fremførte hun sangen, og hvor hun innledningsvis la til at «denne sangen er til deg, Olav».
Olav Gjertviksen var til stede i salen, og da Stulien var ferdig med fremføringen løp han opp og gav henne en varm klem.

– Nå er jeg rusfri!

– Nå er jeg rusfri. Jeg har vært rusfri i fire år. Uten Blå Kors hadde jeg ikke hatt et sted å gå, et sted å få venner. Jeg elsker Blå Kors! Da var det ikke bare Olav som var rørt, for å si det med et understatement. Teksten til sangen finner du mot slutten av artikkelen.
Hun innledet konserten med Bjørn Eidsvågs låt «Det er ingen vei tilbake», fortsatte med sangen «Berre deg», en kjærlighetserklæring til den som står henne nærmest i livet. På fredagens konsert hadde hun med seg Knut Kjetil Mjøen som hun lenge har samarbeidet med. Mjøen som selv er født og oppvokst på Voss, kom for noen år siden over et dikt fra sambygdingen Håvard Opheim som i en alder av 90 år debuterte med en diktsamling. Fra denne har Mjøen satt toner til diktet «Syng meg heim», en vakker, tander låt om det å komme hjem.

Livet er skjørt

– Familien vår opplevde for en stund siden at livet ble snutt på hodet. Mannen min falt om med hjerneblødning under en joggetur. Hjemme satt våre tre små, og da jeg satt ved sykesengen på Rikshospitalet, så jeg ingen mening lenger med å skulle fortsette å synge. Jeg mente jeg hadde sunget min siste sang. Hendelsen minner oss om hvor skjørt livet er og hvor lite vi vet om hva dagen i morgen vil bringe, fortalte hun.
Heldigvis ble det til at Stulien fant tilbake til sanggleden, og det ble en helt spesiell stemning da hun fremførte «Den siste song», sangen hun skrev om denne tiden.
Norwegian Gospel Singers har vært fast huskor under høstens Blå Gospel-konserter. Det ble en fin seanse med fin kombinasjon av stille og gode gospelballader til moderne gospel med mye trøkk.

En helt spesiell opplevelse

Koret og Stulien hadde også en felles bolk, hvor Stulien sang countrygospellåten «One day at the time» som Kris Kristoffersen har skrevet.
Svein Klev og Andreas Torgersen er alltid med når koret opptrer, kanskje ikke så rart ettersom dirigent Tom Jarle Istad Kristiansen også dirigerer koret til Sound of Happiness hvor Svein og Andreas er med. Selvsagt ble det et par låter hvor Svein sang solo og Andreas holdt takten med sin tamburin.
Konserten fredag ble for tilhørerne en helt spesiell opplevelse. Inger Lise Stulien klarte det som ofte er så vanskelig, nemlig å formidle det hun synger slik at det treffer hjerteroten. Kanskje ikke så rart at applausen var så varm, og varte så lenge!

[su_note note_color=»#f2fdff»]«Ein bror»

Stilt i huset, ein tom plass rundt bordet. Ingen kan gløyma ditt smil
På søkjen i livet, i ulendt terreng. Det var bakkar og stupbratte heng.
Eg kviskra ditt namn i den svarte tunge natta. Føtene kjenner kvart steg
Ei sjel der ute somm trenge ei hand. Vonlaus, men eg veit du kan

Ein bror som berre vil deg vel. Fordi du er den du er.
Hjarte slår i same rytmen. Du er alltid velkomen her.

Ei vandring mot ljoset for å finna svar. Draumen vakna etter mange år
Bak havet og himlen dei lette lag. Me sigra i våre slag.

Sjølv om mørke stemmar bankar stadig på, og skapar uro
Du gjentak for deg sjølv, du gjentek for deg sjølv
Eg vil`kje tilbake, eg vil ikkje no

Ein bror som berre vil deg vel. Fordi du er den du er.
Hjarte slår i same rytmen. Du er alltid velkomen her.

Ein bror, ljoset det skin. Side om side vi står
Hjarta slår i same rytmen. For håp kan gje ein ny vår
Ja, håp kan gje ein ny vår[/su_note]

[/su_column]
[su_column size=»2/5″] Inger Lise Stulien Inger Lise Stulien Inger Lise Stulien Inger Lise Stulien Inger Lise Stulien Inger Lise Stulien

Norwegian Gospel Singers
Norwegian Gospel Singers
Inger Lise Stulien og Norwegian Gospel Singers
Inger Lise Stulien og Norwegian Gospel Singers

[/su_column]
[/su_row]