Leni Hondrelis

Adventskalenderen | Tidgiver for Blå Kors | Luke #1

Hvorfor ble du Tidgiver:
For meg er det viktig å være del av noe annet enn det jeg får i den vanlige hverdagen. Jeg ønsker å bidra med noe tilbake til samfunnet, samtidig som det gir så mye tilbake å være med. Det blir en vinn-vinn-situasjon.

Hvilke oppgaver er det du utfører som Tidgiver:
I starten hjalp jeg til på konserter og andre arrangement så som loppemarkedet. Jeg etablerte også Facebook-siden til Blå Kors Kristiansand og la ut nyheter og informasjon der i en god periode. Etter hvert ble jeg også mer med i Vågsbygdveien 3, hvor de som bor og får et tilbud der, inviteres til sosiale samvær med jevne mellomrom. Jeg har i to år også sittet i styret i Posebyen Frivilligsentral som representant for de frivillige.  Jeg er også godt i gang med neste års store prosjekt; «Blå Hjul 2017».

Ditt sivile liv utenom Blå Kors:
Jeg jobber full tid som vekter i Securitas og studerer også fulltid på Universitetet, og er med i Røde Kors Hjelpekorps, og prøver å trene så mye jeg kan i tillegg. Jeg har også utdannet meg som personlig trener og driver litt med det når muligheten byr seg.


Hva gir det deg tilbake å være Tidgiver:
Jeg får mye igjen for å være med, venner, deling av de enkeltes livshistorier, alt er med å gi et annet perspektiv i livet. Det er med på å gi økt forståelse for hvordan andre har det, og viktig å fokusere på i livet for min egen del. Jeg har vært med som Tidgiver i Blå Kors siden jeg flyttet hjem fra utlandet i 2013. Før det var jeg Tidgiver i Australia hvor jeg jobbet og studerte. Jeg bodde i et nabolag hvor mange hjemløse holdt til. Det ble mer naturlig å være sammen med dem enn å gå forbi.

Din oppfordring til andre:
Det gir mye tilbake å være med, så jeg kan varmt anbefale å engasjere seg. For min del er det fint å se at det jeg bidrar med har en effekt. Det synes jeg blir mer personlig. Ettersom vi er forskjellige, er det ikke alle som er like bekvemme med å involvere seg direkte, og da kan det kanskje heller være aktuelt å skulle gi en pengegave.