Jan Arvid Gausdal

Adventskalenderen | Tidgiver for Blå Kors | Luke #2

Hvorfor ble du Tidgiver:
Jeg fikk et tips om at det skjedde mye hos Blå Kors Kristiansand og som det var mulig å engasjere seg i. Det passet for så vidt bra, ettersom jeg hadde valgt å si opp jobben jeg hadde hatt i nærmere 30 år i ingeniørvesenet i Kristiansand kommune. Jeg syntes tiden var inne til å gjøre noe annet, og tok på begynnelsen av dette året kontakt med Camilla Rasch som leder Posebyen Frivilligsentral. Da begynte ballen å rulle.

Hvilke oppgaver er det du utfører som Tidgiver:

Jeg er Tidgiver på Elvegaten Omsorgssenter og Stener Heyerdal Omsorgssenter. Her samles vi med jevne mellomrom, og steker vafler og serverer beboerne. Tilbudet er svært populært og en viktig møteplass. Vi synger litt sammen og har det riktig så koselig.

Jeg er også følgesvenn, det vil si å følge dem som for eksempel har behov for å bli fulgt til lege eller ved andre ærender, er med som vert under Blå Torsdag og Blå Gospel-konsertene, og er med andre ord med på det meste som skjer.

Hva gir det deg tilbake å være Tidgiver:
Det gir svært mye tilbake å kunne glede andre. Det gir meg mer å jobbe med mennesker enn å være i det ordinære arbeidslivet. Det bygger meg opp. Det er fint å se at det vi tidgivere gjør, betyr så mye som det faktisk gjør for andre mennesker. Det er en herlig gjeng å være sammen med. Uansett når jeg kommer innom Blå Kors-lokalene, er det alltid andre å treffe.

Din oppfordring til andre:
– Vi har alle tid til overs. Jeg visste ikke at Blå Kors hadde behov for at jeg og andre kunne sette av litt tid, men jeg ser at det har mange mulighet til. Så lenge jeg kan gjøre noe som også er med på å gjøre Blå Kors-arbeidet bedre kjent, vil jeg oppfordre så mange som mulig til å engasjere seg. Alle har litt tid til overs, om det er en time i måneden, eller en time i uken. Det er så vanlig å tenke at fritiden vil jeg ha for meg selv, og det å tenke gjennom om man kan gjøre litt om, vil ikke skade. Det gir så mye tilbake å være med, mye mer enn det man skulle tro på forhånd.