Aina Tveiten

Adventskalenderen | Tidgiver for Blå Kors | Luke #5

Hvorfor ble du Tidgiver:
Jeg ble med som Tidgiver for rundt ett års tid siden, har hatt et lite opphold, og er tilbake igjen nå. Bakgrunnen var at jeg ville ha noe positivt å gå til. Før jeg ble Tidgiver satt jeg mye hjemme, var deprimert, og kom i kontakt med Blå Kors-arbeidet i Kristiansand da datteren min og jeg for en tre års tid siden begynte å gå på Barnas Stasjon. Det ble svært positivt. Barnas Stasjon ble nærmest som en familie for oss. Jeg fikk mye støtte og hjelp der, og datteren stortrives og gleder seg hver gang vi skal på Barnas Stasjon.
Det var der jeg fikk tilbudet om å bli Tidgiver for å ha noe godt å gå til.

Hvilke oppgaver er det du utfører som Tidgiver:
Jeg er som poteten. Jeg er overalt, der det er behov. Jeg er mest på kjøkkenet hvor jeg arbeider sammen med Berit Ivedal. Vi kaller kjøkkenet for Møteplassen. Dette er selve hjertet i Blå Kors, en plass hvor mange samles. Det er besøkende som kommer innom for å få en kopp kaffe og en prat, og det er ansatte og andre som jobber her som spiser lunchen der. Det pleier som regel å være fullt bord.

Hva gir det deg tilbake å være Tidgiver:
Det er en glede å få være med å kunne glede og hjelpe andre. Det har også betydd mye på det personlige planet, og det har hjulpet veldig å være Tidgiver og å gå på Barnas Stasjon. Jeg er mye mer åpen nå enn det jeg var tidligere.

Selv om det kan være en utfordring når det blir mange mennesker samlet, har jeg ikke gitt meg, og er litt stolt over meg selv som har klart dette.

Din oppfordring til andre:
Min klare oppfordring er å bli Tidgiver! Det har hjulpet mange, inkludert meg selv. Det er mange som trenger hjelp, om det er snakk om følgesvenn eller besøksvenn, eller praktiske oppgaver.
De som sliter litt i hverdagen, burde ta turen innom og ta en prat.