Tulla Wahlstedt fra Aptum AS deltok på innsamlingsaksjonen i Bystyresalen.

Stjerneartist lærer ved Posebyen kulturskole og Kristiansand Kulturskole

[su_row]
[su_column size=»2/3″] Det er ikke hver dag at elever ved en kulturskole får en stjerneartist som lærer. Det skjedde da Jonny Sjo, bassist i D`Sound, nylig stod for undervisningen for elvene ved Posebyen kulturskole, samt Kristiansand kommunes egen kulturskole.

– Dette er en flott dag, smilte rektor ved Posebyen kulturskole, Ronnie Jacobsen.
– Jonny Sjo er en av fire artister som har takket ja til å være faddere ved Posebyen kulturskole. Det innebærer at han i løpet av semesteret holder en praktisk undervisningstime / inspirasjonssamling, og er en del av det samarbeidet vi har med kulturskolen i Kristiansand kommune, slik at elevene ved begge kulturskolene får tilgang til seminaret, sier Jacobsen.

Inspirerende input

De tre andre er Karl Oluf Wennerberg som spiller trommer for a-ha, Tommy Kristiansen som du kanskje har sett på flerfoldige TV-sendinger og konserter, hvor han er gitarist for artister som Kurt Nilsen, Magnet, Marit Larsen og Maria Mena, samt Bjørn Charles Dreyer som er doktorstipendiat ved Institutt for rytmisk musikk ved Universitetet i Agder.
En viktig del av det hele er at musikkinteressert ungdom kan komme sammen, bli kjent, omgås sosialt og få undervisning av de beste musikerkreftene som det er mulig å oppdrive.
– Det er alltid viktig med inspirerende input når man er ung. Det håper jeg mange opplever at de får, sier Jacobsen, og legger til at det blir et seminar per semester hvor de fire alternerer som lærere.

En ære

– Jeg har alltid vært glad i å jobbe sammen med mennesker. Kan jeg være med å inspirere andre slik at hverdagen blir lysere for dem som trenger å bli løftet litt opp, så er det noe av det største i livet. Så da jeg ble spurt om å bidra på Posebyen kulturskole, ble jeg veldig glad. Det er en ære å få lov til å bidra og kanskje løfte noen opp og fram, sier Jonny Sjo.
– Det er på kulturskolearenaene man kan oppdage de største talentene.
Jonny Sjo innledet med å fortelle litt om hva som trigget musikkinteressen hans som ung. Han delte erfaringer som ung og hva som var med på å trigge hans egen musikalske utvikling.
– Jeg var som ung med i et gospelkor. Vi hadde frie rammer, var mye sammen for å synge og spille, sa han til de unge fremmøtte.

Mye ny musikk fra D`Sound i 2017

Han advarte mot det er lite som kommer av seg selv. Han satte således fokus på innstillingen, viktigheten av å finne sine musikalske forbilder og forsøke å kopiere det disse gjør, lytte nøye til nyansene, hvordan disse spiller for på den måten å bli mer bevisste.
– Det kan bidra til at du kan finne feelingen med musikken, sa han.
Han streket også under viktigheten av å øve, og helst øve mye.
– Det og etter hvert kjenne at du får drivkraften som kan pushe deg videre, er en god ting, sa han.
Jonny Sjo kan videre love at 2017 ble et travelt og viktig musikalsk år for D`Sound.
– Vi skal gi ut masse ny musikk i 2017. Vi har allerede en god del nye låter ferdig. Den første singelen er klar, og vi slipper den i slutten av januar eller i begynnelsen av februar. Vi håper også at vi kan komme tilbake til Blå Torsdag-scenen. Det var et flott toppers konsept og vi trivdes da vi spilte der tidligere i år, sier Jonny Sjo. [/su_column]
[su_column size=»1/3″]

Jonny Sjo og rektor ved Posebyen Kulturskole, Ronnie Jacobsen
Jonny Sjo og rektor ved Posebyen Kulturskole, Ronnie Jacobsen
Elevene fulgte godt med
Elevene fulgte godt med
Jonny Sjo
Jonny Sjo

[/su_column]
[/su_row]