Torfinn Karlsen

Adventskalenderen | Tidgiver for Blå Kors | Luke #6

Hvorfor ble du Tidgiver:
Da jeg ble 67 år og gikk av som pensjonist etter å ha vært elektromontør i flere år, ønsket jeg å ha noe å gjøre, og gjerne være med i et veldedig arbeid. Jeg prøvde litt forskjellig, og valgte til slutt Blå Kors Kristiansand, etter at jeg fikk lest litt om at Blå Kors driver med svært mye forskjellig. Jeg tok kontakt, og det hele har endt ut med at jeg var i gang for noe over ett år siden.

Hvilke oppgaver er det du utfører som Tidgiver:

Jeg er fast besøksvenn for en person som bor i Posebyen. Jeg besøker ham en gang i uken, og hjelper ham der han måtte trenge det. Vi er som regel ute og går en tur sammen.

Ditt sivile liv utenom Blå Kors:

Jeg jobber også litt i Spareskillingsbanken. Jeg er vikar for vaktmesteren. Når det er behov for å få utført diverse tjenester, eller når vaktmesteren selv ikke kan, blir jeg kontaktet.


Hva gir det deg tilbake å være Tidgiver:
Det gir meg svært mye tilbake å være Tidgiver. Det å ta turen innom kjøkkenet, eller Møteplassen som vi kaller det, er alltid hyggelig. Berit Iveland som jobber der fast er som ei sol og møter alle på en svært hyggelig måte. Det er nesten slik at jeg føler meg som en konge når jeg kommer innom for å ta en kopp kaffe og få en prat. Hun er som en mor for oss alle, og er et sjeldent positivt menneske.

Jeg er imponert over det arbeidet som Blå Kors Kristiansand gjør. Det eneste jeg selv visste på forhånd, var at Blå Kors drev et arbeid innen alkoholomsorgen. Men arbeidet omfatter langt mer enn dette, og mye mer omfattende enn det mange nok vet, det er helt sikkert!

Din oppfordring til andre:
Som Tidgiver er man ikke bare med og hjelper andre. Jeg får like mye tilbake. Jeg håper langt flere gjør seg kjent med arbeidet som Blå Kors Kristiansand driver, og velger å bli med og hjelpe. Det er alltid behov for flere Tidgivere.