Julemarked 2016

Smil, glede og rørende øyeblikk under julemarkedet

Det ble mange fine, glade og rørende øyeblikk da Barnas Stasjon lørdag inviterte til årets store julemarked.

[su_slider source=»media: 3953,3954,3955,3956,3957,3958,3959,3960,3961,3962,3963,3964,3965,3966,3967,3968,3969,3970,3971,3972,3973,3974″ limit=»30″ link=»lightbox» title=»no» autoplay=»4000″]

– Vi er så fornøyd! Anne-Randi Hanssen, leder ved Barnas Stasjon i Kristiansand, var et eneste stort smil under julemarkedet.
Allerede da markedet startet klokken 12.00, strømmet besøkende til, store og små. Det ble etter hvert veldig så folksomt, uten at det la noen demper på stemningen.

Stor innsats lagt ned

– Hos Blå Kors er det alltid plass. Det er slik det skal være, lo daglig leder Arvid Solheim.
En rekke ildsjeler hadde lagt ned et imponerende arbeid forkant.
– Brukere ved Barnas Stasjon og Tidgivere har stått på i langt tid og laget gevinster og annet – og bakt. Uten innsatsen som er blitt lagt ned av disse, hadde det ikke blitt et så flott julemarked, sier Hanssen.
– Vi har også fått mange gaver fra snille mennesker rundt om, sier Hanssen.

Mange Tidgivere var med

Flere eldre damer har strikket gensere, sokker, votter og kluter, gjenstander som enten ble solgt eller loddet ut.
– Vi hadde en fantastisk gjeng Tidgivere son stelte i stand før markedet og hjalp til under og etter. Price Waterhouse Coopers stilte med egne ansatte som gjorde en flott innsats som Tidgivere, fortsetter Hanssen.

Ruben Storevold, senterleder ved Sørlandssenteret og hans datter stekte sveler og solgte årer. Det har også vært et godt samarbeid med kvinneforeningen i Blå Kors Kristiansand som hadde ansvar for åresalg og gevinster.

Flere rørende øyeblikk

Det ble også flere rørende øyeblikk. Flere av barna som er med foreldrene på Barnas Stasjon sang julesanger sammen med Mette Austrud som arbeider ved Barnas Stasjon. Sangen gjorde inntrykk. Det var flere i forsamlingen som måtte svelge både en og to ganger da barna sang så fint. Da to av jentene fra Posebyen kulturskole sang, var det flere som var tydelig rørt.
– Fantastisk flott gjort, sa en tydelig fornøyd – og rørt Ronnie Jacobsen, rektor ved Posebyen kulturskole.

Musikalsk historie

Det ble også skrevet musikalsk historie litt senere da Trond Gundersen og Arvid Solheim, akkompagnert av Ronnie Jacobsen, hadde en minikonsert.
– Solheim og Gundersen har gjenoppstått, lo Arvid Solheim, med henvisning til Egil Solheim og Arne Gundersen som i mange år reiste land og strand rundt og sang og spilte.
– Det som har vært så viktig for oss, er å legge opp til et marked hvor alle kunne ha mulighet til å kjøpe noe. Derfor var prisene lave, og kvaliteten høy. Julemarkedet har også vært en fin anledning til å vise frem hva Barnas Stasjon er og hva vi driver med, sa Anne-Randi Hanssen.

Da julemarkedet var over, og status var gjort opp, viste tallene at det var kommet inn rundt en 25.000 kroner.
– Vi er utrolig glade over resultatet. Pengene vil vi bruke til aktivitet til brukerne av Barnas Stasjon, sier Anne-Randi Hanssen.