Ole Vidal

Adventskalenderen | Tidgiver for Blå Kors | Luke #15

Hvorfor ble du Tidgiver:
Det var i august i fjor jeg ble med som Tidgiver. Årsaken var at jeg ønsket å være sammen med mennesker som var positive, og for å kunne gi noe tilbake. Ettersom jeg har vært rusmisbruker, ønsket jeg å etablere et nytt nettverk. Jeg har prøvd flere ganger tidligere å slutte med rus, men det har vært vanskelig. Mye av årsaken til at det ble slik, var at jeg holdt kontakten med de tidligere vennene hvor mange ruset seg. Da er det vanskelig å bryte og få en ny start. Jeg er tidligere blitt rådet til å ta grep, men trodde ikke det ville påvirke meg å ha kontakt med de gamle vennene. Men det har det!

Hvilke oppgaver er det du utfører som Tidgiver:
Da jeg ble med som Tidgiver, ble jeg med i gjengen fra Blå Kors Kristiansand som rigget Aquarama med reklameskilter osv. før og etter hjemmekampene til Vipers. Vi er en god gjeng som er med hver gang, miljøet er godt, og oppgavene interessante.

Det er blitt andre oppgaver etter hvert. Arbeidet som Blå Kors Kristiansand driver er stort, så det er alltid oppgaver som trenger å bli gjort. I dag er jeg litt med under Blå Gospel-konsertene og Blå Torsdag-konsertene. Jeg var også med under Helaften.

Ditt sivile liv utenom Blå Kors:
Jeg er i jobbpraksis i et sportsfirma. Jeg driver med markedsføring, og lager hjemmesider.

Hva gir det deg tilbake å være Tidgiver:
Det er veldig sosialt å være med. Jeg er blitt kjent med mange, og det å kjenne gleden i samholdet, betyr mye.

Det å skulle bytte miljø og få nye venner er også blitt mye bedre enn det jeg trodde på forhånd. Jeg trodde ikke Blå Kors skulle få en så stor plass i livet mitt som det faktisk er blitt. Vi er en gjeng som er sammen på fritiden. Det å få ha fått et helt nytt nettverk har vært veldig fint. Vi inspirerer hverandre.

Din oppfordring til andre:
Prøv å gi litt tid, bli gjerne med et par ganger for å se hvordan det er. Mange sier at de har ikke tid. Alle har tid, det er bare snakk om å prioritere.