Terje Formoe

Et nært musikalsk møte

[su_row]
[su_column size=»2/3″] Han har så absolutt noe på hjertet, Terje Formoe. Blå Torsdag-konserten hos Blå Kors Kristiansand ble et fint og variert musikalsk møte, hvor Formoe i mange av låtene stoppet opp ved det nære og ekte i det som har med selve livet å gjøre.

Terje Formoe er kommet langt i arbeidet med sin nye plate hvor singelen «Takk som byr» lanseres i januar/februar neste år. Singelen vil være å finne på platen «Hjemvendt» som kommer senere i 2017. Han stopper imidlertid ikke med det. Planen er å gi ut enda en plate i 2018.

I det nye materialet skriver han om medmenneskelige relasjoner, hva han selv har opplevd i livet, og hva som har gjort inntrykk.

Mer like enn vi tror

– Vi mennesker er mer like enn vi tror. Vi opplever mye av det samme. Ingen går gjennom livet uten å miste. Vi blir forelsket, vi gifter oss, vi kjenner på opp- og nedturer. Det å skrive musikk handler om å være en historieforteller som tilhørerne kan kjenne seg hjemme i, fremholdt Formoe i et intervju med Blå Kors Kristiansand i forkant av konserten.

Det gav seg varierte uttrykk under konserten. Om den unge gutten som så gjerne ville fortelle jenta han var forelsket i om hvilke følelser han hadde for henne, og som endte opp med å skrive et brev til henne, et brev hun nesten fikk, som han uttrykte det.

Om å se hverandre

Om hvordan vi i vår digitale tidsalder bruker smileys og tommelen opp i stedet for å se hverandre inn i øynene og bruke tid på den gode samtalen.

– Det å gjøre nettopp det er jo blitt så veldig 1900-tallet, sa Formoe.

Han sang også om de mange gangene vi mennesker ikke ser nøye etter de tegnene våre medmennesker gir om at ikke alt står bra til. «Du ser det i ettertid – når det er for sent», sang Formoe, før han fortsatte «når man blir så opptatt av meg og mitt og ser ikke deg».

Men også om de gangene da vi ser hverandre og kan bety noe for hverandre. «Det var du som løftet meg opp, og det tente et lys i det sorte», sang han.

«Barn gjør deg varm og klok»

Han fant også rom for de gode påminnelsene, kom alle vi voksne som ofte trenger en påminnelse om hva som er viktig i livet, og at barna og ungdommen kan minne oss på det som er viktigst i livet, og at de representerer fremtidshåpet. «Barna er det beste vi har, tenner lys i hver krok. Barna er en kraft som gjør deg varm og klok».

Under konserten ble det flere urfremførelser. I en vakker sang med et godt tilpasset arrangement sang Formoe om det å være forelsket og gå inn i en sommer og hvilken god kombinasjon det kan være!

Om å miste

Det ble en helt spesiell konsertopplevelse da Terje Formoe fremførte låten han skrev om det å miste noen. Sangen skrev han da hans egen bestemor gikk bort.

– Vi har alle opplevd å miste noen som er gått bort så altfor tidlig. Det er noe mange kjenner på i byen vår akkurat nå, sa Formoe før han og bandet fremførte en svært vakker, nær og tander låt.

Mot slutten av konserten fortalte Formoe om den eldre mannen han besøkte mye som barn. Mannen malte landskapsbilder, og ble en god støtte for Formoe.

– Han gav meg mye tid, sa ofte at jeg var flink, på en tid da jeg trengte det mest, og fikk meg på rett kurs, fortalte Formoe fra scenen.

Det munnet ut i en låt som pjokken som så gjerne ville høre til, om det mennesket man møter som holder en oppe da det virkelig gjaldt, og at det å møte et menneske kan forandre ALT. [/su_column]
[su_column size=»1/3″] dsc_0123 dsc_0158 dsc_0162 dsc_0175 dsc_0189 dsc_0217 dsc_0223 [/su_column]
[/su_row]