Kresten Gajhede

Adventskalenderen | Tidgiver for Blå Kors | Luke #19

Kresten Gajhede
Kresten Gajhede

Hvorfor ble du Tidgiver:
Jeg er dansk, og flyttet til Norge fra Skagen i Danmark i 1986. Jeg jobbet for en bedrift i Sandefjord, og var innleid til Kristiansand Mekaniske Verksted, Mekken. Der fikk jeg tilbud om fast arbeid, og arbeidet der i flere år. Jeg har også jobbet i Arendal og Mandal. Nå er jeg pensjonist, og ønsket å fylle dagene med gode arbeidsoppgaver. I januar i år kikket jeg litt rundt på nettet og fant siden til Blå Kors og ønsket å engasjere meg i arbeidet.

Hvilke oppgaver er det du utfører som Tidgiver:

Jeg er med når det blir arrangert Blå Café for beboerne ved Elvegata omsorgssenter og Stener Heyerdal omsorgssenter. Da er vi en gjeng som steker vafler og trakter kaffe, og inviterer beboerne til en sosial sammenkomst. Jeg har også vært med i teamet som rigger opp og ned nødvendig utstyr i Aquarama i forbindelse med hjemmekampene til Vipers.

Min kone er også med. Hun synger i koret. Vi har også fått med et vennepar, så det er fint å gjøre noe sammen.

Hva gir det deg tilbake å være Tidgiver:
Det har vært fint. Jeg har møtt mange hyggelige mennesker, og det er fint å gjøre noe sosialt sammen. Jeg har også fått høre mange sterke historier fra noen av dem som mer med i Blå Kors. De som er med blir møtt på en fin måte, hvor de som er med praktiserer at man skal være mot andre slik man vil andre skal være mot en selv.

Din oppfordring til andre:
Hvis man ønsker å bli med i et godt miljø og møte mange trivelige mennesker, er Blå Kors Kristiansand en fin plass å bli med. Det fine er at man selv bestemmer hvor mye man vil være med.