Wenche Tønnessen

Adventskalenderen | Tidgiver for Blå Kors | Luke #22

Wenche Tønnessen
Wenche Tønnessen

Hvorfor ble du Tidgiver:
Jeg har vært med i Blå Kors-arbeidet en stund. Knut Are Jølstad tok kontakt med meg da jeg arbeidet i Strømmes Reklame og spurte om vi hadde noen gevinster vi kunne bidra med til Blå Marked og andre lotterier. Det fortsatte jeg med, og samlet sammen vareprøver og andre gjenstander som Blå Kors Kristiansand kunne gi som gevinster.

Som en av mange måtte jeg se meg om etter noe nytt da National Oilwell Varco måtte nedbemanne. Jeg ønsket å bruke fritiden på noe positivt for andre, og kontaktet Knut Are for å høre om de hadde behov for hjelp på en eller annen måte, og kom da i kontakt med Camilla Rasch som leder Posebyen Frivilligsentral.

Hvilke oppgaver er det du utfører som Tidgiver:
Camilla og jeg arbeidet for å etablere Småjobbsentralen i form og ramme. Jeg har også vært med og planlagt gjennomføringen av Helaften, i fjor som i år, et flott arrangement å være med på, samt at jeg har bidradd under Blå Marked.

Jeg er også med i gjengen som fast besøker beboerne ved Kvinneboligen i Vågsbygd. Dette er et botilbud for åtte kvinner i aktiv rus. Det har gjort et sterkt inntrykk å være med, og å bli kjent med dem. Det er mange skjebner.

Ditt sivile liv utenom Blå Kors:
Jeg har siden 1. februar 2016 arbeidet som administrativ leder ved Kristiansand Feriesenter på Dvergsnestangen, og innebærer markedsføring, salg, booking, innkjøp, ansettelser, lønn og regnskap. I løpet av skoleåret leier vi ut til Kristiansand Folkehøgskole, leier ut de hyttene som folkehøgskolen ikke disponerer, og er i sommermånedene som et rent feriesenter å regne. Folkehøgskolen hadde 40 elever, samt ti stipendiater det første skoleåret. Det tallet ble mer enn doblet til inneværende skoleår.


Hva gir det deg tilbake å være Tidgiver:
Det setter perspektiv på eget liv å være med. Det har gjort dypt inntrykk å bli kjent med kvinnene ved Vågsbygdveien 3. Det er mange sterke skjebner. I møte med dem blir de utfordringene jeg selv har mindre. Det er sjeldent flotte mennesker som livet dessverre har fart hardt med, med en hard, tøff og vond oppvekst og ungdomstid.

Jeg blir glad når jeg får muligheten til å glede andre som har det mye, mye verre enn det en selv noen gang har vært i nærheten av. Man får også større perspektiv på eget liv.

Din oppfordring til andre:
Bli Tidgiver! Det gir mye, mye mer tilbake enn hva det koster. Det beste i livet er gratis, og det beste i livet er varme og kjærlighet!

Er man småbarnsforeldre, har man ikke så mye tid til overs. Når barna blir større, og foreldrene får litt mer fritid, er dette en strålende ting å bruke litt tid på. Det å bruke den på frivillig arbeid, gir veldig mye tilbake. Det er også fint å se at den innsatsen man gjør betyr en forskjell for andre.

Det er også viktig å streke under at alle har noe å gi.