Gospelkoret Restart

Gospelrytmer av beste kvalitet

Publikum lot seg virkelig begeistre da Restart med solist Ine Repstad Hansen i spissen gjestet Blå Gospel-scenen til Blå Kors Kristiansand fredag kveld.

Av Ivar Eidsaa

Tom Jarle Istad Kristiansen har i noen år vært dirigent for Restart, og arbeidet som er blitt lagt ned gjennom nitidig øving og terping, har gitt gode resultater, og under fredagens konsert var det tydelig at Restart anno 2017 fremstår som et kor av høy kvalitet.

[su_slider source=»media: 4144,4146,4147,4149,4150,4151,4152,4155,4156,4157,4159,4160″ limit=»30″ link=»lightbox» title=»no» autoplay=»4000″]

Gospel fra Chicago

Istad Kristiansen har en god stund samarbeidet med Julia Maddox som er pastor i en baptistmenighet i Chicago, hvor flere av sangene er det som Istad Kristiansen selv omtaler som «contemporary gospel», det vil si gospel bygget på ny rytmer som gir en helt annen «groove» enn det som var tilfellet bare for inntil noen få år siden.
Koret stilte fredag tilnærmet fulltallig, det vil si med nærmere en 30 sangere. I over halvannen time holdt koret på, med et vidt spenn av gospellåter, med både contemporary og tradisjonelle gospellåter. Publikum fikk også høre helt nytt materiale, blant annet avslutningssangen.

Høyt nivå

Et godt og målrettet arbeid over tid har båret store frukter. Koret har flere solister som holder et høyt nivå. Men vi finner likevel grunn til å trekke frem en av dem spesielt. Ine Repstad Hansen fra Søgne har utviklet seg til å bli en solist av meget høy kvalitet. Sunget har hun gjort lenge. Som ung jente, tidlig på 90-tallet, gav hun ut sin egen musikk, som ble spilt på nærradioen i hjembygda, Radio Søgne. Siden har hun vært aktivt med, i både Belcanto, Restart og Norwegian Gospel Singers.

Briljerer

Det blir noe helt spesielt når Ine Repstad Hansen går frem og griper mikrofonen. Hun behersker hele spekteret, både det stille og rolige, og ikke minst imponerer kolossalt når låten har et godt trøkk og hun får anledning til å briljere. Det fenger stort når publikum kan sitte og høre henne virkelig dra på. Vi har vært til stede når mange gospelkor og solister har opptrådt, men det få, om ingen som kan utvise en slik stemmeprakt som Ine Repstad Hansen. Hun holder et så høyt nivå at vi mener det er grunnlag for å mene at Ine Repstad Hansen er Sørlandets gospeldronning.

«Hva vil du Jeg skal gjøre for deg?»

Koret innledet fredagens konsert med «O happy day», og deretter gikk det slag i slag, og med en god stigning utover i programmet. Atmosfæren er avslappet, smilet sitter løst, og Istad Kristiansen har en fin evne til å kommunisere mellom sangene.
– Jeg har den siste tiden tenkt litt på fortellingen i Bibelen om den blinde mannen. Da Jesus møtte ham, spurte Jesus «hva vil du jeg skal gjøre for deg?» Jesus møter oss på samme måte i dag. Hans spør hva Han kan gjøre for oss, alt for å vise oss at Han elsker oss, sa Istad Kristiansen, hvoretter koret fulgte opp med å synge «What if He cares for you, what if He sees you trough, what if He died for you, to say he loves you».

Et sterkt øyeblikk

Koret sang deretter «Where the spirit is», hvorpå Istad Kristiansen påpekte at Jesus setter oss fri, og hvor frihet er, der vi kan dele med hverandre hva vi er opptatt av og hva vi sliter med.
– Rett og slett det som skal til for at vi kan bety noe for hverandre, fremholdt han.
Mot slutten sang koret en helt ny sang «Fell you spirit», innen kormedlemmene gikk ned i salen og dannet en ring rundt de mange tilhørerne og sang «God bless you» til avslutning. Et virkelig sterkt øyeblikk.