Sigvart Dagsland begeistret publikum

Sigvart Dagsland begeistret publikum

Publikum lot seg virkelig begeistre da Sigvart Dagsland og Torjus Vierli gjestet Blå Kors-scenen hos Blå Kors Kristiansand fredag kveld.

[su_slider source=»media: 4199,4197,4195,4193,4192,4191,4190,4189,4188,4184,4183,4182,4181,4179,4178″ limit=»30″ link=»lightbox» title=»no» autoplay=»4000″]

Av Ivar Eidsaa

– Dette var bare så bra! Dagsland treffer med tekstene sine. Ikke bare er tekstene flotte, han synger jo så flott, og han har også en så fin evne til å formidle det han synger om, sier en av tilhørerne som ikke ønsker å få navnet sitt eller bilde på trykk.

– Det er noe spesielt med Dagsland

– For meg kunne han ha spilt hele kvelden. Nei, det er noe spesielt med Sigvart Dagsland. Jeg var og hørte konserten han holdt her hos Blå Kors i fjor, og var ikke i tvil om jeg skulle gå på kveldens konsert. Tekstene treffer hjerteroten, og det han fortalte om låten «Røst» var spesielt fin, sier venninnen. Heller ikke hun ønsker navnet sitt eller bilde av seg selv på trykk.
Fredagens konsert var som nevnt andre gang at Sigvart Dagsland gjestet Blå Torsdag-scenen, og det var tydelig at han trivdes, mye humor, mye smil ispedd en del alvor.

– Slå mer på stortrommen

– Det er andre gang jeg her, og jeg takket raskt ja da jeg ble spurt om å komme en gang til. Blå Kors fortjener mer oppmerksomhet for det fine arbeidet som Blå Kors gjør. Blå Kors har ikke bare et arbeid for rusavhengige, men fokuserer også på barn, unge og familier. Jeg synes Blå Kors kan slå enda mer på stortrommen og få gjort det viktige og flotte arbeidet som Blå Kors gjør mer ut til publikum, sier Dagsland.
Sigvart Dagsland har med årene utviklet seg til å bli en av våre mest kjente og kjære artister. Kombinasjonen av sterke tekster, en særegen og flott fremføring og ikke minst hans solide evne til «å ta» publikum, gjør ham til noe helt spesielt.

Melankolske og ettertenksomme

Dagsland lanserte i fjor sin nye plate, «Røst», for øvrig hans soloalbum nummer 20, og turnerte land og strand rundt på senhøsten og tidlig vinteren i fjor for å lansere platen. Under fredagens konsert fremførte Dagsland og Torjus Vierli på keyboards mange av låtene.
Det fungerte bra, veldig bra, faktisk, med rolige og litt melankolske og ettertenksomme melodier som gjør at Dagslands stemme virkelig får komme til sin rett. «Ingenmannsland», «Skyggeboksere», «Lang dag», «Deg» og «Adle e et aent sted», var noen av låtene vi fikk høre.

Tekstene treffer

Dagslands tekster treffer i den forstand at mange kjenner seg igjen. «Når stormen har løya då ser eg deg. Lys i mitt hjerte og sang i min sjel. Anker i livet når alt står på spel», var noen av teksten i «Deg». Tekstene er også et oppgjør med tiden vi lever i, så også med tittelsporet «Røst» som mange av tilhørerne lot seg bevege av.
– Låten handler om alle de stemmeløse. Forsøk å sette deg inn i situasjonen om å bli oversett. Enten man er flyktning eller hjemløs. Det er en krevende øvelse, har Dagsland tidligere uttalt til VG om bakgrunnen for at han skrev låten.