Generalsekretær i Blå Kors Norge, Jan Elverum, holdt en tankevekkende appell.

Blå Gospel og storutlodning 31. mars

[su_row]
[su_column size=»2/3″] Fredag 31. mars inviterer Blå Gospel til svingende gospelrytmer. Samme ettermiddag gjennomfører kvinneforeningen sin store vårutlodning.

Av Ivar Eidsaa

– Mye står på programmet fredag 31. mars. Vi starter ettermiddagen med kvinneforeningens store vårutlodning, og fortsetter med Blå Gospel-konsert hvor både prosjektkoret Candela fra Randesund Frikirke og gospelkoret Restart fra Songdalen blir med, forteller daglig leder for Blå Kors Kristiansand, Arvid Solheim.
Kvinneforeningen i Blå Kors Kristiansand inviterer til den årvisse vårutlodningen på ettermiddagen.

Overskudd til Blå Kors ferier

– Vi kan love velfylte premiebord, sier Lillian Kirkhus som er ansvarlig for arrangementet.
– Overskuddet fra vårutlodningen vil vi blant annet bruke til å sponse arbeidet som Blå Kors ferier driver. Dette er et arbeid hvor familier som av ulike årsaker ikke har råd eller anledning til å reise på ferie får en ukes ferieopphold på Sørlandet i sommer, sier Kirkhus.
– Det blir en flott gospelkveld samtidig. Candela vil starte konserten. Deretter skal Restart under ledelse av dirigent Tom Jarle Istad Kristiansen ta over, før vi tar en pause slik at sangere, musikere og publikum kan få anledning til å bli med på vårutlodningen. Deretter fortsetter konserten, sier Solheim.
Publikum lot seg bergta da prosjektkoret Candela fra Randesund Frikirke for første gang fremførte korverket «Åpent land», hvor samtlige tekster er hentet fra Salmenes bok. Fredag 31. mars står koret på Blå Gospel-scenen hos Blå Kors Kristiansand.
– Salmenes bok spenner så vidt, med salmer som uttrykker sorg, glede, håp og lovsang. «Åpent land» er et korverk som Hilde Nordbakken har komponert, hvor salmene presenteres i en moderne musikalsk ramme, og hvor Inger Arntsen har bearbeidet tekstene, forteller Rigmor Angell Stakkeland, Candelas dirigent.

– Et flott verk

Hilde Nordbakken er vokallærer ved institutt for Rytmisk musikk ved Fakultet for kunstfag, UiA. Hun er også utøver på nasjonalt plan, og har samarbeidet med et stort antall norske artister, både som solist, korist og pianist. Hennes spesialfelt som vokalpedagog er utvikling av vokal og artistisk egenart, genrekunnskap innenfor vokalfeltet, vokalteknikk og låtskriving.
– Det er et flott verk som Hilde Nordbakken har komponert. Den musikalske rammen gjør at tekstene blir presentert på en fin måte. Bandet gjør virkelig en flott jobb som gjør at salmene får nytt liv, sier Stakkeland.

Publikum ble imponert

Candela er Randesund Frikirkes eget prosjektkor. Koret har tidligere gjort «Fra Crouch til Eidsvåg», og fikk varm og langvarig applaus da koret i 2015 hadde konsert på Blå Gospel-scenen hos Blå Kors Kristiansand.
– Vi fremførte verket «Åpent land» for første gang for noen få år siden, og tok det frem igjen i fjor. I tillegg til konserten hos Blå Kors, er vi også i Vågsbygd Frikirke den 1. april, forklarer Stakkeland.
Da verket ble fremført i fjor, lot publikum seg virkelig bergta. Måten de gamle tekstene ble presentert på, gjorde at salmene fikk ny aktualitet.

Variert musikalsk ramme

Salmene blir presentert i en variert musikalsk ramme, det være seg både jazz, samba, gospel, ballade, funk og pop, og med Kristina Jølstad Moi, Isabell Holsen og Ole Einar Garthus som kveldens solister. Bandet består av Dagfinn Nesje på tangenter, Rolf Einar Lunde på bass, Kjell Hagen på slagverk og Johnny Gjerseth på saksofon.
– Salmene i Salmenes bok beskriver hverdagen, slik livet faktisk er for oss mennesker. Livet kan ofte være vanskelig og utfordrende. Salmenes bok har så mange fasetter. Her er det også tekster som formidler glede og lovsang, med en undertone om håp for fremtiden. Derfor blir det så fint å skulle presentere verket hos Blå Kors, ettersom Blå Kors i sin visjon sier at «Med hjerte, kunnskap og kraft skaper Blå Kors muligheter for mestring og mening», sier Rigmor Angell Stakkeland. [/su_column]
[su_column size=»1/3″]

Overskuddet fra vårutlodningen vil vi blant annet bruke til å sponse arbeidet som Blå Kors ferier.

I fjor deltok Hellemyr Barnekor. I år står koret Restart for det musikalske innslaget.
Ole Einar Garthus er en av solistene som er med i prosjektkoret Candela.

Prosjektkoret Candela gjester Blå Gospel fredag 31. mars.

[/su_column]
[/su_row]