Trond Gundersen

Blå Kors-basar på Flekkerøy av stor betydning

Trond Gundersen
– Lørdag er det klart for basar i regi av Blå Kors Kvinneforening på Flekkerøy. Gaven som gis til arbeidet er helt avgjørende for at de som trenger det kan få den hjelpen de trenger, sier Trond Gundersen.

-Det arbeidet som Blå Kors Kvinneforening på Flekkerøy gjør, er helt avgjørende for at vi kan klare å hjelpe dem som trenger det.

Av Ivar Eidsaa

Det sier Trond Gundersen i Blå Kors Kristiansand, foran det som ligger an til å bli vårens vakreste eventyr på Flekkerøy. Lørdag 25. mars arrangerer nemlig kvinneforeningen sin årvisse basar på Flekkerøy bedehus, et arrangement hvor overskuddet i sin helhet går til det arbeidet som Blå Kors Kristiansand driver.

Basar i mange år

Blå Kors Kvinneforening Flekkerøy har i årevis invitert til vårbasar. I mange år ble arbeidet drevet fra Skjærgårdsheimen, som Blå Kors i flere tiår eide. For en del år siden ble Skjærgårdsheimen solgt til Ungdom i oppdrag, og basaren ble flyttet til Flekkerøy bedehus.
Gundersen har besøkt basaren i mange år, og er slått av arbeidet som gjøres.

– Et imponerende arbeid

– Det er et imponerende arbeid som kvinnene legger ned, sier han.
– Vi ser frem til basaren. Den er godt besøkt, og det er hyggelig, sier Martha Nilsen som har vært en av de sentrale i arbeidet.
Det blir en basar i beste Blå Kors-ånd. Basaren åpner klokken 14.00. Loddboksalg og åresalg hører selvsagt med, og Martha Nilsen kan love godt gavebord med mange flotte gevinster. Det blir sang av Flekkerøy Soul Children klokken 15.00, og Trond Gundersen skal holde en andakt klokken 17.00.

Stor pengegave

I fjor ble det solgt lodder for nesten 70.000 kroner. Netto resultat etter at alle utgifter ble trukket fra, ble 49.000 kroner. Resten ble gitt som gave til ulike sider av det arbeidet som Blå Kors Kristiansand driver. Barnas Stasjon fikk 15.000. Samme beløpet fikk også Blå Kors ferier og Ettervernsgruppa.
– Pengene som kom inn i fjor gjorde at Ettervernsgruppa hadde midler til å kunne reise på den årlige turen til Danmark. I fjor var det 36 store og små som tilbrakte pinsehelgen på Skallerup Klit Feriecenter, vest for Hjørring. Det er rørende når man ser hvor mye det betød for de som var med å komme på et slikt ferieopphold, sier Gundersen.

Gleder svært mange

– Det er blant annet takket være gaven fra Blå Kors Kvinneforening på Flekkerøy at vi kan arrangere slike turer. Vi hadde ikke hatt sjans til å gi det tilbudet som gis uten slike gaver, og vi ser at det gleder svært mange. I tillegg til Ettervernsgruppa, har også Barnas Stasjon fått anledning til å reise med to grupper til samme destinasjon, og midlene til Blå Kors ferier gjorde at enda flere familier som av ulike årsaker ikke har råd eller anledning til å reise på ferie, fikk en slik mulighet, sier Trond Gundersen.

Bildetekst:
- Lørdag er det klart for basar i regi av Blå Kors Kvinneforening på Flekkerøy. Gaven som gis til arbeidet er helt avgjørende for at de som trenger det kan få den hjelpen de trenger, sier Trond Gundersen.