‘-Et fantastisk arbeid

– Arbeidet som Blå Kors Kvinneforening på Flekkerøy legger ned er rett og slett fantastisk. Uten innsatsen til disse og andre foreninger, hadde Blå Kors aldri klart å hjelpe så mange som vi faktisk gjør.

Av Ivar Eidsaa

[su_slider source=»media: 4316,4314,4312,4311,4310,4308,4306,4305,4304,4303,4302,4301,4300,4299″ limit=»30″ link=»lightbox» title=»no» autoplay=»4000″]

Trond Gundersen fra Blå Kors Kristiansand var full av lovord over det arbeidet som gjøres av kvinneforeningen til Blå Kors på Flekkerøy.
– Vi har holdt på i noen år, smiler Martha Nilsen.

12 aktive kvinner

– Vi startet opp en gang tidlig på 1970-tallet, da vi som var de unge kvinnene i Blå Kors Kvinneforening på Flekkerøy skulle hjelpe de eldre. Så fortsatte vi bare da de eldre måtte gi seg. I dag er vi 12 kvinner som er med, forteller hun.

Da vi er innom går loddsalget for fullt. Mange tar lodd, og i løpet av få minutter er de loddene som skal selges til denne trekningen blitt solgt. Samtalen rundt bordene går. Mang en kaffekopp går med, og fra bordet på den ene langveggen på Flekkerøy Bedehus hvor basaren går av stabelen, selges det godt med boller, sjokoladekakestykker og andre godbiter.

Kaffe og kaker

Trekningen settes i gang. En åtte-ti gevinster til heldige vinnere. Så blir det litt kaffe og kaker på nytt, og så nye runder med loddsalg. I flere timer holder de på. Det er godt å være på besøk. Stemningen er god. Smilet er aldri langt unna, og alle blir sett.

Etter hvert entrer Flekkerøy Soulchildren scenen. 34 ungdommer som synger om gleden over å ha en som passer på, en som inviterer oss til livsutfoldelse. Herlig sang av en flott ungdomsgjeng som tydelig liker å synge.

Gleden i evangeliet

Et par timer senere entrer Trond Gundersen selv scenen, hvor han formidler gleden i evangeliet, og hva den innsatsen som Blå Kors-kvinnene på Flekkerøy legger ned faktisk betyr.

Da basaren er over, og de siste gevinstene skal deles ut, setter en gjeng seg sammen for å telle gjennom det som er blitt lagt igjen i kafeen og hva de fremmøtte har kjøpt lodder for. Hele 63.252 kroner brutto er blitt lagt igjen, og etter at utgifter er tatt med ender årets basar ut med et overskudd på 48.692 kroner.
– Pengene vil gå til det arbeidet som Blå Kors Kristiansand driver, det være seg Blå Kors ferier, Ettervernsgruppa, Barnas Stasjon og Posebyen Frivilligsentral, sier Martha Nilsen.