Blå Kors Ung Kristiansand

En festkveld hos Blå Kors Kristiansand

Kvinneforeningens vårutlodning og Blå Gospel, det var full festkveld hos Blå Kors Kristiansand fredag kveld, med flere hundre besøkende totalt.

Av Ivar Eidsaa

Kvelden begynte på best mulig måte. Da kvinneforeningen åpnet dørene til vårutlodningen, var det kø utenfor døren. Mange ville delta, til en utlodning hvor inntektene uavkortet går til ulike deler av det arbeidet som Blå Kors driver i Kristiansand.

Få minutter etter at det hele startet, var det stappfullt i kjelleren hvor utlodningen fant sted. Noen var der en stund, og nye kom til og det ble en fin rullering gjennom hele ettermiddagen og kvelden.

50.000 solgt på forhånd!

En heldig vinner.

På forhånd hadde Lillian Kirkhus og hennes mange medhjelpere solgt et betydelig antall loddbøker. Med et loddsalg på hele 50.000 kroner på forhånd, før arrangementet tok til, er en god indikator på at mange ønsker å bidra til arbeidet. 80 minutter etter åpning, var det kommet inn over 9.000 kroner i åresalget avlene!

Ikke bare var det blitt solgt mange loddbøker, det var også skaffet en rekke flotte gevinster. Noen var blitt gitt av bedrifter og butikker, andre har kvinneforeningens egne medlemmer betalt av egen lomme! På bordene stod kakefat med mange godbiter, kaker som kvinneforeningens medlemmer og andre enten selv har bakt, eller fått. Underveis ble det også solgt året så det holdt, med løpende trekninger.

Hellemyr barnekor sjarmerte

Sang og musikk står alltid sentralt hos Blå Kors Kristiansand. Hellemyr barnekor gjestet også i år vårutlodningen, og sjarmerte tilhørerne fullstendig i senk, med herlig sang og en livlig gjeng på en over 30 sangere totalt.

Koret har nettopp hatt platerelease! Flere av sangene er skrevet av Tore Gundersen, med tekster til solid ettertanke. Det ble et gripende øyeblikk da koret sang: «Gud, jeg strever så med å forstå, at noen kan ha det så godt, mens andre slett ikke har nok…. Jeg tror Du blir glad hvis vi med hjerte deler på det vi har fått….Så hjelp oss, Gud, så verden kan bli et sted, der vi deler det vi har fått».

Salmeskatt og gospelrytmer

Mens vårutlodningen fortsatte i kjelleren, rigget prosjektkoret Candela og gospelkoret Restart seg til i Storsalen.

Candela fremførte på en svært overbevisende måte «Åpent land», hvor samtlige tekster er hentet fra Salmenes bok. Tekstene korverket bygger på viser hvilken skatt Salmenes bok er, salmer som uttrykker alle fasettene i livet; sorg, glede, håp og lovsang, og gjerne også med stor lyrikk, som når koret synger «Du har talt mine hjemløse skritt, mine tårer har du samlet i din lærflaske.»

76.000 kom inn!

Det var folksomt i kjelleren gjennom hele vårutlodningen.

Deretter var det Restart sin tur, med fullt trøkk fra første tone. Koret viste nok en gang at det har utviklet seg til å bli et av de absolutt beste gospelkorene her hjemme på berget.

Det bidrog ikke til å gjøre stemningen noe mindre, da vårutlodningen var over og tellekorpset hadde fått den fulle og hele oversikten: 76.000 kroner ble samlet inn!

– Et flott beløp, sier Lillian Kirkhus, som takker alle som har bidratt.

 

 

 

Pengene fordeles på både Barnas stasjon, Ettervernsgruppa og feriearbeidet.

[su_slider source=»media: 4350,4351,4352,4353,4354,4355,4356,4357,4358,4359″ limit=»30″ link=»lightbox» title=»yes» autoplay=»4000″]