Gumpen-kundene gir 15.000 til Blå Kors

– Det ble en gøy dag, og skikkelig moro at kundene var med og bidrog slik de gjorde.

Av Ivar Eidsaa

Da Gumpens Auto Vest inviterte kundene til gratis dekkskift forleden, oppfordret man også kundene til å gi en pengegave til Blå Kors Kristiansand.

– Det var ingenting å si på oppslutningen, sier markedssjef Anja Berglihn og koordinator på ettermarked verksted Anette Nygaard.

15.000 ble samlet inn

– Vi ønsket å gjøre noe gøy ut av dekkskiftedagen, og ønsket å invitere kundene våre med på å støtte et humanitært formål. Vi bad våre ansatte om å komme med forslag til hvem pengene kunne gå til. Et av forslagene var Blå Kors Kristiansand, noe vi så landet på, sier Anette Nygaard.

15.000 kroner ble til slutt samlet inn, penger som går med til å finansiere det arbeidet som Blå Kors ferier driver, hvor de som av ulike årsaker ikke har anledning eller råd til å reise på ferie, får et ferieopphold på Sørlandet.

Mange vil bidra

– Vår klare erfaring er at mange ønsker å bidra overfor organisasjoner som driver gode humanitære formål. Det er imidlertid ikke alltid like lett å komme på gode formål å støtte. Ettersom vi fra tidligere var kjent med arbeidet som Blå Kors Kristiansand driver, ble det sånn sett naturlig at Blå Kors ble valgt, sier Anja Berlihn.

– Oppfordringen må være at humanitære organisasjoner kan bruke litt tid og krefter på å informere bedrifter og næringsliv om hvem de er og hva arbeider innebærer, sier Nygaard.

Mye latter og moro

De forteller det ble en dag med mye latter og moro under dekkskiftedagen. Ronnie Jakobsen som er Blå Torsdag-generalen hos Blå Kors Kristiansand, spilte og sang litt. De Gumpen-ansatte hadde på seg de blå Blå Kors-t-skjortene, og en gjeng med Tidgivere fra Blå Kors var møtt frem for å steke vafler til de mange som var møtt frem for å få skiftet dekkene på bilen.

– Det er fint at vi kan være med på å gi noe tilbake til samfunnet og byen som vi er en del av. Gumpen-familien har i alle år vært engasjert i byen, og det å skulle støtte idrett og humanitære formål er noe som sitter i veggene her hos oss, sier Anja Berlihn.

[su_slider source=»media: 4524,4523,4522,4521,4520,4519″ limit=»30″ link=»lightbox» title=»no» autoplay=»4000″]