KIF innleder samarbeid med Snakk om Mobbing

– Samarbeidet med Snakk om Mobbing får et godt fokus i forbindelse med konserten som arrangeres i forbindelse med Quart Cup som arrangeres nå i helgen. Det forteller Svein Tønnessen og daglig leder i KIF, Phuong Bakke.

Av Ivar Eidsaa

 

– Vi var i utgangspunktet i samtaler om å få til et samarbeid omkring konserten under Quart Cup. Så utviklet det hele seg til nå å omfatte et klubbsamarbeid, forklarer Svein Tønnessen som har fremforhandlet avtalen på KIFs vegne.

– Under konserten nå i helgen vil vi sette fokus på mobbing. Senere vil vi samarbeide med Snakk om Mobbing om å sette fokus på temaet under kurser, trener- og ledersamlinger, sier Tønnessen.

– Vi håper mange av dem som er med på helgens Quart Cup lar seg inspirere og tar med seg gode inntrykk og et godt engasjement tilbake til sine egne respektive klubber, at det gode budskapet sånn sett kan bli spredd godt, sier Phuong Bakke og Svein Tønnessen.

Logo på alle drakter

Samarbeidet innebærer også at samtlige av lagene til håndballklubben KIF denne sesongen skal spille med logoen til Snakk om Mobbing på draktene. Det innebærer at logoen vil pryde draktene samtlige av 30 jente- og kvinnelagene, samt de fem gutte- og seniorlagene til KIF. Logen blir også å finne på alle deltakertrøyene på de ulike cupene som KIF arrangerer, samt på ledertrøyene.

– Dermed får vi profilert Snakk om Mobbing på en god måte, sier Phuong Bakke, og viser til at KIF.

– Et naturlig samarbeid

Svein Tønnessen forteller at det ble naturlig for KIF å inngå et samarbeid med Snakk om Mobbing.

– Vi lette etter en humanitær samarbeidspartner og mente at et samarbeid med Snakk om Mobbing ville være en veldig god sak, da vi også hadde jobbet inn mot lagene for å sette fokus på mobbing for å forebygge problemet, sier Tønnessen.

– Vi mente det var veldig viktig for oss som klubb å ha en sak utenfor oss selv å kunne samles om, sier han.

– Må kappes om å hedre hverandre

– Ingenting er mer nært på oss enn når noen mobber og når noen blir mobbet. Å få en god lagånd og samfunksjon er helt avgjørende og grunnleggende for å bygge et godt lagsmiljø. Derfor er det så viktig å kappes om å hedre hverandre i stedet for å hedres om å kappe hverandre. Når et lagmiljø fungerer godt, kan lagidrett være et fristed for dem som sliter med en hverdag preget med store vanskeligheter og utfordringer. Derfor må vi gjøre det vi kan for å forebygge mobbing og informere om hva mobbing er og hva det gjør både med dem som blir mobbet og dem som mobber, sier Tønnessen.

Inspirasjon og engasjement

Tønnessen og Bakke mener helgens store turnering hvor flere hundre spillere fra en rekke klubber er med, blir viktig.

– Vi håper at mange lar seg inspirere og tar med seg gode inntrykk og et godt engasjement tilbake til sine egne respektive klubber, at det gode budskapet sånn sett kan bli spredd godt. Det at logoen til Snakk om Mobbing står på samtlige deltakertrøyer gjør også at de som trenger å ha noen å snakke med hvis de blir mobbet, vet hvor de skal henvende seg for å få hjelp, sier Phuong Bakke.