Jan Olav Renvåg

En sjelden flott stemmeprakt

Kristine Akselsen har imponert med sin stemmeprakt i mange år. Fredag kveld bergtok hun publikum med sin sang og formidlingsevne under Blå Gospel-konserten hos Blå Kors Kristiansand.

Av Ivar Eidsaa

Hun har sunget lenge, og ble kjent for et landsdekkende publikum som en av solistene da Oslo Gospel Choir ble etablert. I dag er hun bosatt i Kristiansand, arbeidet hun som sykepleier, og synger av og til. Oslo Gospel Choir markerte seg allerede fra starten av som et kor av ypperste kvalitet. Det første albumet med Sissel Kyrkjebø som solist, gikk rett inn på VG-listen, og koret opplevde også det samme da den første juleplaten, med blant annet «En stjerne lyser i natt», ble gitt ut.

Trampeklapp

Mange vil huske Kristine Akselsen for hvordan hun tolket «Operator» og «O Happy Day», to av de sangene som koret fra Oslo ble mest kjent for.

Fredag stod hun på Blå Gospel-scenen i Kristiansand, med en slik stemmeprakt og en klar og god formidlingsevne, at det bergtok publikum fullstendig. Trampeklapp, solid applaus underveis, nærmest hurrarop da hun var ferdig, sier sitt om

En god formidler

Vår klare henstilling er at hun gjerne kan synge langt oftere. For det er sjelden vi opplever en så bra sang, og ikke minst en sanger som på en så sterk måte formidler innholdet i det hun synger. Det var et himmelsk sus over det hele, og da hun senere sang «Just a closer walk», fikk hun trampeklapp, både på grunn av hennes stemmeprakt, men også fordi det hun formidlet traff hjertene.

Kristine Akselsen opptrådte fredag sammen med gospelkoret Restart fra Songdalen, og det var en imponert dirigent Tom Jarle Istad Kristiansen som ble intervjuet av kveldens konferansier, Henning Reme.

Andrae Crouch

– Hvor har Kristine vært hele livet mitt? – og mente med det at han gjerne hadde sett at Kristine hadde vært oftere å se på en scene.

– Det har vært helt fantastisk å høre deg under lydprøvene, sa Istad Kristiansen, før koret kjørte et parti med gode gospellåter.

– Første gang jeg hørte gospelmusikk var på Ekeberg i Oslo da Andrae Crouch hadde konsert. Han hadde med seg seks korister, og jeg var helt slått i bakken. Jeg hadde aldri hørt så fin musikk. Den gikk rett under huden, og traff meg rett i hjertet. Musikk betyr mye, det handler om å formidle glede, formidle livet. Det handler ikke bare om å synge fint, det handler også om å synge fra hjerte til hjerte, sa Kristine.

Mektig


Hun innledet sin del av konserten med en låt som har fulgt henne i alle år, «Precious Lord», fremført så tandert, og så mektig. Hun fulgte opp med en annen låt som hun har sunget i mange, mange år.

– Sigvart Dagsland kom for flere år siden med platen «De umulige», hvor det går en rød tråd gjennom hele platen. Det begynner med at barna forsvant, og slutter med da barna kom hjem. Jeg skal synge om da barna forsvant. Det handler om at det er ingen å miste, at alle av oss er ønsket, alle er savnet at Ham som skapte oss. Det handler også om å komme tilbake, og å komme til oss selv.

Elegant fremført

Videre sang hun «Bridge over troubled water», igjen så elegant fremført og formidlet at applausen strømmet mot henne lenge før hun var ferdig med å synge låten. Deretter «O, Jesus, Du som fyller alt i alle», Aage Samuelsens sang som har betydd så mye for flere generasjoner kristne, og sist, men ikke minst «Just a closer walk with Thee».

Et himmelsk sus

Vår klare henstilling er at hun gjerne kan synger langt oftere. For det er sjelden vi opplever en så bra sang, og ikke minst en sanger som på en så sterk måte formidler innholdet i det hun synger. Det var nærmest et himmelsk sus over det hele, og da hun senere sang «Just a closer walk with Thee», fikk hun trampeklapp, på grunn av hennes stemmeprakt og fordi det hun formidlet traff hjertene, en så sterk fremførelse av den lille damen med den utrolig store stemmen.

 

[su_slider source=»media: 4500,4516,4515,4514,4513,4512,4511,4504,4503,4502,4501″ limit=»30″ link=»lightbox» title=»no» autoplay=»4000″]