‘- Det blir sykkelløp!

Planen var å stille mannsterkt under Palmerittet, men da dette rittet ble avsluttet, velger likevel gjengen bak BlåHjul å gjennomføre et sykkelløp i egen regi!

Av Ivar Eidsaa

– Vi var rimelig klare for å delta med et eget Blå Kors-lag under årets Palmeritt, et ritt som arrangeres i tilknytning til at Palmesus går av stabelen. Vi hadde etablert eget lag som vi kalte BlåHjul og var godt i gang med treningen, da meldingen kom om at rittet ble avlyst. Men vi valgte ikke å gi oss, for et sykkelløp ville vi være med på, forteller Olaf Messel.

I slutten av juni

– Selv om Palmerittet ikke ble noe av, har vi valgt å arrangere vårt eget sykkelløp, sier Olaf Messel og Leni Hondrelis i BlåHjul.

– Vi valgte derfor å arrangere vårt eget sykkelløp, sier Leni Hondrelis.

– Løpet går av stabelen samme helgen som Palmerittet var tenkt gjennomført, i slutten av juni, legger Hondrelis til.

Det var mange som tente på ideen om å bli med på Palmesus da Leni Hondrelis foreslo at Blå Kors Kristiansand burde stille med eget lag.

– Mange av dem som er på vei tilbake til et rusfritt liv, trenger både å komme i bedre fysisk form. Men mest av alt ville deltakelse på et sykkelritt bygge selvtillit og gi en stor mestringsfølelse. Det var tanken bak, forklarer Hondrelis.

Spinning og fellestreninger

Flere takket ja til å bli med, og for å bygge opp en god form frem mot sykkelrittet, ble det lagt til rette for spinning og felles treninger.

– Vi var så heldige at Aquarama valgte å bli med og tilby oss treningstid, så vi kom godt i gang med noen fellestreninger i uken. Da Palmerittet ble avlyst, fortsatte vi bare, og nå har vi bestemt at det blir eget sykkelløp, sier hun.

Fra Tresse til Høllen

– Vi har valgt en løype som går fra Tresse, med en trasé på sykkelstien langs E39 til Brennåsen, via gamle E18 til Søgne, og videre til Høllen Brygge i Søgne, sier Olaf Messel.

De to ser gjerne at andre som ønsker å delta, tar kontakt.

– Det hadde vært fint om vi var flere som kan sykle sammen. Nå er vi en god gjeng på opp mot en ti stykker som trener sammen, og blir vi flere, er jo det flott. Vi har fellestreninger på Aquarama på torsdagene, så det er bare å henge seg på, eller ta kontakt med oss dersom noen har spørsmål, sier Olaf Messel og Leni Hondrelis.