Tulla Wahlstedt fra Aptum AS deltok på innsamlingsaksjonen i Bystyresalen.

Det ble et solskinnsmarked

Blå Markedet hos Blå Kors Kristiansand lørdag ble på alle måter et solskinnsmarked. De som tok turen koste seg i det fine været, maten smakte, varene på bodene gikk unna, og under auksjonene var budgivingen god.

Av Ivar Eidsaa

– Det har på alle måter vært en festdag i dag, oppsummerer Camilla Rasch, leder for Posebyen Frivilligsentral som stod for gjennomføringen av Blå Markedet.

– Det at dere kommer i dag varmer oss, sa Arvid Solheim, daglig leder for Blå Kors Kristiansand.

– Vi driver i dag åtte virksomheter, har 32 ansatte fordelt på 18 årsverk, og er i den heldige situasjon at gi gjennom tilskudd får det som skal til for å betale lønn, strøm og driften for øvrig. Det som dere er med på å gi i dag går derfor utelukkende med til aktivitet, til guttene og jentene i gata, fremholdt Solheim.

Tok oppfordringen

Og de mange fremmøtte tok så absolutt oppfordringen. På forhånd hadde flere titalls tidgivere (frivillige) i dagevis holdt på å gjøre i stand. Så da Blå Markedet åpnet klokken 10.00, formelig bugnet salgsbodene med gaver og produkter som private og en lang rekke bedrifter hadde skjenket til markedet.

Ganske tidlig begynte salget av loddårer i kjelleren hvor flere av de voksne Blå Kors-vennene var samlet. Loddsalget gikk veldig bra. Ute koste gjestene som hadde tatt turen seg i det fine sommerværet. Grillene gikk varme, vaffeljernene likeså, og det ble etter hvert solid avsetning på iskremen.

Stands i Markens

Olaf Messel og hans medhjelpere stod på utsiden klare med rickshawsykler, og syklet både barn og voksne rundt på en tur i byen.

– Vi hadde stand i Markensgate både fredag og på selve markedsdagen. Det lønte seg. Det var mange som ikke hadde fått med seg at vi arrangerte marked, og da de fikk vite, ville de gjerne at vi syklet dem opp til Blå Kors-lokalene i Gyldenløvesgate 54, sier Messel.

Hos Svein Flagestad fikk de fremmøtte prøve seg på segway.

Ansiktsmaling og fiskedam

På Barnas Stasjon lekte barna og hadde det tydeligvis strålende, med ansiktsmaling, fiskedam, tegning, forming og mye mer.

Det ble gjennomført to auksjoner, solid ledet av Runo Foss, også et multitalent av en komiker og parodiør. Elvis fra Lyngdal, Bendikk, vaktmesteren som var konstant tett i nesen, og flere andre figurerer entret etter hvert scenen, til solid applaus.

Under auksjonene gikk det unna. Mange flotte varer ble auksjonert bort: Verktøy, et moster av en TV, sykkel, malerier og litografier av Per Ove Sødal, sofa, kajakk, gavekort på hotellovernatting og mye, mye mer.

Bud på privat konsert

En noe spesiell gevinst ble auksjonert bort. Det ble holdt utdrikningslag for Robert, og følgelig måtte han til pers, hvor han sang «You raised me up». Etterpå var det mulig å kunne legge inn bud på en konsert med Robert. Budene satt løst, og endte til slutt på 3.600 kroner.

– Det var jo fint, smilte Robert selv etterpå. – Ikke minst fordi det går til en så god sak.

Rejoice, det nye koret til Blå Kors, utmerket seg med herlig rytmisk gospelsang.

Da opptellingen var ferdig, viste tallene at det kom inn 71.650 kroner på auksjonene, og over 70.000 i kontantsalg, det være seg i bodene, eller kafeene. I tillegg kommer det som ble betalt med Vipps og på betalingsterminalen.

– Dette har vært en flott og minnerik dag. Det har varmet å se hvor mange som har bidradd, og vi er evig takknemlige over alle gjestene, tidgiverne og partnerne som har stilt opp. Det vi har fått inn, gjør at vi kan hjelpe enda flere, sier Camilla Rasch.

[su_slider source=»media: 4583,4584,4585,4586,4587,4588,4589,4590,4591,4592,4593,4594,4595,4596,4597,4598,4599,4600,4601,4602,4603,4604,4605,4606,4607,4608,4609,4610,4611,4612,4613,4614,4615,4616,4617,4618,4619,4620″ limit=»30″ link=»lightbox» title=»no» autoplay=»4000″]