Klassegitarist gjester Posebyen kulturskole

Han har spilt med Marit Larsen, Magnet, Maria Mena og Madcon, og er Kurt Nilsens faste gitarist; torsdag 11. mai får elevene ved Posebyen Kulturskole sitt livs opplevelse når Tommy Kristiansen kommer på besøk.

Av Ivar Eidsaa

– Han er en av våre aller fremste gitarister, og det blir et høydepunkt å få Tommy Kristiansen på besøk, sier Ronnie Jacobsen, som er leder for Posebyen Kulturskole, om gitaristen som også er fast innslag i orkesteret på flere av de musikalske TV-produksjonene som har gått eller går på fjernsyn, blant annet The Voice.

Posebyen Kulturskole startet opp i fjor, har plass til 45 elever, og har unge fra 8-20 år som målgruppe. Disse får undervisning i rytmisk musikk, det vil si gitar, bass og trommer.

– Ideen er å rekruttere elever som kanskje lever i en litt utfordrende familiesituasjon, hvor vi vektlegger det musikalske, samt sosialt samvær og å bygge selvtillit og gi mestringsfølelse er viktige stikkord for oss, sier Jacobsen.

Flere artister har latt seg begeistre av konseptet, og har takket ja til å være faddere for Posebyen Kulturskole.

– Med dette som utgangspunkt inviterer vi en gang i året til fadderseminar hvor en av artistene som har sagt de ønsker å bidra, blir invitert. I fjor høst ble Johnny Sjo, gitaristen i D`Sound invitert. Nå er det Tommy Kristiansen som kommer, sier Jacobsen.

– Tommy er en fantastisk musiker som har mye å by på. Hans solide bakgrunn gjør at han har mye å bidra med til elevene. Når han kommer den 11. mai, blir det workshop, og hvor elevene får muligheten til å spille sammen med ham, sier Ronnie Jacobsen.