Venke blir Blå Kors-fadder

Ikke bare holdt Venke Knutson en fabelaktig konsert da hun, Thomas Revheim og Tommy Kristiansen gjestet Blå Torsdag-scenen hos Blå Kors Kristiansand, hun takket også ja til å bli fadder for Posebyen Kulturskole.

Av Ivar Eidsaa

Konserten torsdag dokumenterte med all tydelighet hvorfor Venke Knutson er en av våre mest kjære artister. Hun «eide» scenen og sjarmerte en fullsatt storsal med humor, smil og et knippe låter av høy klasse.

Lang karriere

Venke Knutson kan se tilbake på en lang karriere som låtskriver og sanger. Knutson vokste opp i en musikalsk familie i Birkeland, og opptrådte som vokalist første gang i 1996, 18 år gammel. Parallelt utdannet hun seg til lærer. Familien flyttet til Houston og sjømannskirken der, og vel hjemme ble hun leder for lovsangen i Storsalen menighet i Oslo.

Den første singelen hun ga ut het Panic. Albumet Scared kom i 2004. Singelen «Kiss» ble en stor hit sommeren 2004 og lå flere uker som nummer en på radiolisten. Høsten 2005 ga hun ut singelen «Just A Minute» fra sitt andre album Places I Have Been.

Veivalg

I januar 2010 var hun med som deltaker i Melodi Grand Prix, og gikk til finalen med låten «Jealous ‘Cause I Love You». Senere har hun vært med i en rekke show, blant annet Skal vi danse og Det store korslaget.

Selv om Knutson har levert flere låter som er blitt svært populære, har hun ikke satset på utelukkende å livnære seg som artist. Knutson har i stedet valgt en annen vei, veivalg som ofte er kommet helt tilfeldig.

– For noen få år siden ringte det en kvinne og spurte om jeg kunne undervise barnet hennes. Det sa jeg nei til, men så slo tanken meg, hvorfor ikke, forteller hun.

POPrommet

Hun brukte dagene etter telefonen godt, fikk forhørt seg litt rundt, fikk tak i mikrofoner og lokale da hun ville tilby kvalitet, og fire dager senere kunne hun ringe tilbake til oppringeren og fortelle at hun kunne gi sangundervisning likevel. Det ene tok det andre, og hun sa etter hvert opp sin stilling ved Bryn skole for i stedet å etablere POPrommet, en privat musikkskole.

– Hovedtanken med POPrommet er å bringe mestring, glede, motivasjon, utvikling, engasjement og MUSIKK inn i livene til de som ønsker eller trenger det, forteller Knutson engasjert.

342 elever

– Vi jobber for å se hver enkelt elev, uansett alder og nivå. Og musikk har heldigvis ingen aldersgrense – så vi har elever i alle aldre. Det er så bra! Vi satser på høy kvalitet på undervisningen – både den som er individuelt og den som foregår i grupper. Vi har utrolig flinke og fine pedagoger her. De har høyere utdanning innen musikk og er blant de aller beste man kan finne til å undervise andre. Og de jobber alle som utøvende artister når de ikke jobber hos oss, sier hun.

Konseptet har bredt om seg og blitt svært populært. I dag omfatter POPrommet 16 pedagoger og 342 elever, og med to avdelinger, og Venke Knutson starter nå opp ny avdeling i Bodø i løpet av sommeren. Det kommer også en egen avdeling i Bærum.

Ny plate vil komme

– Så er jeg også på jakt etter de som brenner for å lage en mestringsarena for barn, ungdom og voksne. Finner jeg slike, vil det komme nye avdelinger i Kristiansand, Bergen, Stavanger, eller hvor ildsjelene måtte finnes.

– Hvor er du i dag musikalsk sett?

– Jeg bruker litt av tiden til å skrive nye låter. Det er godt og det er god terapi. Den siste tiden er mye av tiden gått med til å bygge opp POPrommet. Når konseptet er oppe og går slik jeg ønsker, er målet å kunne gi ut den nye musikken på plate.

Ny fadder

Med seg på scenen hadde Venke Knutson Tommy Kristiansen som akkompagnerte henne på gitar. Kristiansen har spilt med Marit Larsen, Magnet, Maria Mena og Madcon, og er Kurt Nilsens faste gitarist.

Kristiansen hadde tidligere på dagen gjestet Posebyen Kulturskole, det nye kulturelle tilbudet som Blå Kors Kristiansand startet opp i fjor høst. Kristiansen er en av en håndfull faddere for skolen som har plass til 45 elever, og har unge fra 8-20 år som målgruppe.

Kveldens konferansier, Arvid Solheim, kunne fortelle hva Kristiansen hadde vært med på, og benyttet selvsagt anledningen til å utfordre Venke Knutson til å bli Posebyen Kulturskoles neste fadder, noe hun uten å nøle takket ja til.

[su_slider source=»media: 4636,4637,4638,4639,4640,4641,4642,4643,4644,4645,4646,4647,4648,4649,4650,4651,4652,4653,4654,4655,4656,4657,4658,4659,4660″ limit=»30″ link=»lightbox» title=»no» autoplay=»4000″]