Blå Kors arrangerer sitt eget sykkelritt [Fra Lokalsporten til Fædrelandsvennen]

– Ettersom det rittet vi opprinnelig skulle delta på ble avlyst, velger vi å arrangere vårt eget sykkelløp i stedet.

Av Ivar Eidsaa

– Vi var rimelig klare for å stille med et eget Blå Kors-lag under årets Palmeritt, forteller Leni Hondrelis og Olaf Messel i Blå Kors Kristiansand.

–  Vi hadde etablert eget lag som vi kalte BlåHjul og var godt i gang med treningen, da meldingen kom om at rittet ble avlyst. Men vi valgte ikke å gi oss, for et sykkelløp ville vi være med på. Det er noe med å kjenne på den oppturen det er å skulle klare å gjennomføre, supplerer Messel.

Lørdag 17. juni går BlåHjuls eget sykkelløp av stabelen.

Mange tente på idéen

Det var mange som tente på ideen om å bli med på Palmerittet da Leni Hondrelis foreslo at Blå Kors Kristiansand burde stille med eget lag.
– Mange av dem som er på vei tilbake til et rusfritt liv, trenger både å komme i bedre fysisk form. Men mest av alt ville deltakelse på et sykkelritt bygge selvtillit og gi en stor mestringsfølelse. Det var tanken bak, forklarer Hondrelis.

Spinning og fellestreninger

Flere takket ja til å bli med, og for å bygge opp en god form frem mot sykkelrittet, ble det lagt til rette for spinning og felles treninger.

– Vi var så heldige at Aquarama valgte å bli med og tilby oss treningstid, så vi kom godt i gang med noen fellestreninger i uken. Da Palmerittet ble avlyst, fortsatte vi bare, sier hun.

Fra Tresse til Høllen

De forteller at det løypen går med start fra Tresse, med en trasé på sykkelstien langs E39 til Brennåsen, via gamle E18 til Tofteland i Søgne, og videre til Høllen Brygge, sier Olaf Messel.
De to ser gjerne at andre som ønsker å delta, tar kontakt.

– Det hadde vært fint om flere har lyst til å bli å sykle sammen med oss. Nå er vi en god gjeng på opp mot en ti stykker som trener sammen, og blir vi flere, er jo det flott. Det er bare å henge seg på, eller ta kontakt med oss dersom noen har spørsmål, sier Olaf Messel og Leni Hondrelis.