- Snakk om Mobbing driver et flott arbeid, sier Brede Frettem Csiszas fra Vålerenga Hockey.

‘- Nå er det bare å søke!

– Har du lyst til å lære å spille et rytmisk instrument kommende skoleår, er tiden nå inne for å søke.

Av Ivar Eidsaa

Ronnie Jacobsen, rektor ved Posebyen Kulturskole, kan se tilbake på et aktivt og godt skoleår. Posebyen Kulturskole som drives av Blå Kors Kristiansand har i skoleåret 2016/17 hatt 32 elever.

– Det er vi godt fornøyd med. Vi har fått gjort skolen mer kjent, og vi håper selvsagt at det fører til langt flere søkere til kommende skoleår. Her er det plass til flere, vi har en kapasitet totalt på rundt en 90 elever, sier Jacobsen.

Har gått over all forventning

[su_row][su_column=»2/3″]Han forteller at skoleåret 16/17 har gått over all forventning. Det har vært en jevn og økende pågang av elever som har ønsket plass ved Posebyen Kulturskole.

Posebyen Kulturskole er et samarbeid mellom Blå Kors Kristiansand, Cultiva og Kristiansand kommunes kulturskole.

Elevene undervises av håndplukkede studenter ved Institutt for rytmisk musikk ved Universitetet i Agder og Ansgar høgskole. Samtlige elever gis 45 minutter undervisning per uke. Undervisningen er forankret i den nasjonale læreplanen for undervisning innen kulturskolesektoren.

Rytmisk pop

Posebyen Kulturskole har dette skoleåret tilbudt undervisning innen rytmisk musikk (pop, rock, jazz og blues). Elevene får her mulighet til egenutfoldelse og til å samarbeide med profesjonelle utøvere innen musikkfeltet. Instrumentene det tilbys opplæring innen er gitar, trommer, bass, piano og vokal. Det tilbys enkeltundervisning og gjennom samspill og det gis videre muligheten til å delta på prosjekter, workshops og konserter.

Fadderseminar

– I tillegg til undervisningen har vi to sosiale samlinger per semester, ett gjennom et fadderseminar, samt en fellessamling hvor vi samles for mat og sosial hygge. Her er fokuset relasjonsbygging, positiv aktivitet og sosial hygge, sier Jacobsen.

– Det var spesielt da vi til den første samlingen fikk besøk av Johnny Sjo, bassist i D`Sound. Til den andre samlingen hadde vi besøk av Tommy Kristiansen, fast innslag i orkesteret på flere av de musikalske TV-produksjonene som har gått eller går på fjernsyn, blant annet The Voice, og gitarist for flere artister, blant dem Maria Mena, Marit Larsen, Magnet, Madcon og Kurt Nilsen.

– Nå kan du søke!

– I tillegg til disse er også Karl Oluf Wenneberg, trommeslager i A-ha, og Bjørn Charles Dreyer, gitarist med doktorstipendiat ved UiA med som faddere, sier Jacobsen.

– Nå er det tid for å søke om plass til kommende skoleår. Mer info får man ved å gå inn på blakorskrs.no. Under headingen «Tilbud» ligger det en link til Posebyen Kulturskole, med all den informasjon du måtte trenge for å søke, og å komme i kontakt med rektor. [/su_column][su_column=»1/3″]

Tommy Kristiansen har deltatt ved flere av de musikalske TV-produksjonene som har gått eller går på fjernsyn, blant annet The Voice, og er gitarist for flere artister, blant dem Maria Mena, Marit Larsen, Magnet, Madcon og Kurt Nilsen.
Ronnie Jacobsen her sammen med Johnny Sjo da bassisten i D`Sound gjestet kulturskolen.
– Nå er det tid for å søke om plass ved Posebyen Kulturskole for neste skoleår, sier Ronnie Jacobsen.

[/su_column][/su_row]