‘- Mitt livs største opplevelse

– Dette blir vår livs største opplevelse. Vi bare GLEDER oss, utbryter Siren Fjellestad og Mari Nesse fra Blå Kors Ung Kristiansand. De to skal være med som mannskap under årets Tall Ships Races.

Av Ivar Eidsaa

– Det er for godt til å være sant, en drøm, sier Siren.

– Jeg ser på det som en ufattelig mulighet og en opplevelse for livet, ler hun.

Det er ikke mer enn tre dager siden forespørselen kom fra prosjektleder Bjarne Ugland om Blå Kors Ung Kristiansand hadde noen ungdommer i sin midte som ville være med som mannskap.

Uvirkelig

– Nå er det klart at vi skal være med, det er uvirkelig, sier Mari Nesse.

– Om 13 dager reiser vi. Den 28. juni legger SS Sørlandet fra kai, sier Mari.

– Maria Jacobsen ringte meg på mandag og spurte om jeg visste om noen ungdommer dette kunne passe for og som hadde lite å gjøre i sommer. Da jeg hørte om dette, fikk jeg bare så lyst til å være med selv. Nå er det gått i orden, og jeg blir med, sier Nesse.

Dette blir a once in a lifetime-opplevelse, sier Mari Nesse og Siren Fjellestad.

30 ungdommer

– Bjarne Ugland og jeg var med på et frokostmøte i regi av Næringsforeningen. Der oppfordret Ugland de fremmøtte om at dersom de visste om noen ungdommer det passet for å være med, måtte de bare si ifra, forteller Maria Jacobsen, virksomhetsleder for Blå Kors Ung Kristiansand.

– Vi skal stille med 30 ungdommer totalt, halvparten innvandrerungdom og halvparten etnisk norske ungdommer. Vi manglet noen deltakere, og da vi kom til mandagen, spurte jeg Jacobsen om hun hadde noen som ville være med. Det hadde hun, og det passet veldig godt, forklarer Bjarne Ugland.

Fikk ikke sove

– Jeg gleder meg enormt. Jeg fikk ikke sove natten etter at jeg ble spurt om å være med – for en anledning, for en mulighet, sier en superglad Siren Fjellestad.

– Jeg hadde fått meg sommerjobb som stuepike på Scandic Hotell Bystranda. Men da dette dukket opp, kunne jeg ikke la anledningen gå fra meg. Det ordnet seg med tanke på sommerjobben, så nå kan jeg bli med, sier Mari Nesse.

Om 13 dager reiser vi, og blir borte i seks uker, sier Siren Fjellestad og Mari Nesse.

Integrering

– Jeg har alltid vært glad for å kunne få nye opplevelser. Så dette blir et eventyr, sier hun.

– Det blir utrolig spennende, og det blir en stor utfordring. Jeg har aldri vært i båt annet enn noen skjekteturer og overfarter med Color Line. Nå skal jeg på en seksukers tur, hvor vi skal bo tett. Jeg håper jeg slipper å bli sjøsyk, smiler Siren.

– Det at 15 innvandrerungdommer blir med, er et lett i å få dem godt integrert. Det er snakk om enslige asylsøkere over 18, som har pass. De får hver sin etnisk norske ungdom som sin nærmeste kollega om bord. Jeg håper seks uker sammen kan være bra med tanke på integreringen, og kan bidra til at man forstår hverandre bedre og at ungdommene kan knytte så god kontakt at de også har omgang etter at de er kommet hjem, sier Bjarne Ugland.