Gir 1.000 overnattingsdøgn til sammen

13 campingplasser og feriesentre på Agder og Telemark gir til sammen 1.000 overnattingsdøgn slik at de som trenger en ferie, men som av ulike årsaker ikke har muligheten, kan få et godt ferieopphold for seg og sine.

Av Ivar Eidsaa

– Driverne av de ulike feriesentrene fortjener all den ros de kan få, sier Inger Sørensen.

– 13 campingplasser og feriesentre gir til sammen 1.000 overnattingsdøgn slik at vi kan gi et tilbud for dem som av ulike årsaker ikke har anledning til å reise på ferie med sine familier. Disse feriene har ikke organiserte aktiviteter, det er en ordinær ferie, der gjestene selv planlegger innhold og form, sier Inger Sørensen.

Et organisert ferietilbud på Birkeland

– Midt i den mest innbringende perioden i løpet av hele året, hvor mange av dem legger grunnlaget som gjør at de kan leve greit gjennom vinteren, gir de altså bort så mange overnattingsdøgn. Da snakker vi om å ha stort hjerterom. På vegne av de mange som nå får en anledning til å få et ferieopphold, vil vi takke på det varmeste, sier Sørensen.

Blå Kors ferier gir to ulike ferietilbud. Blå Kors ferier har i flere år gitt et tilbud til familier med ulike utfordringer. Dette er et organisert ferietilbud med utflukter og mange aktiviteter. Feriene arrangeres på Sørlandet Folkehøgskole på Birkeland.

Man planlegger selv

– Bidraget fra de 13 feriesentrene er et annet ferietilbud for dem som av ulike årsaker ikke har anledning til å reise på ferie med sine familier. Disse feriene har ikke organiserte aktiviteter, det er en ordinær ferie, der gjestene selv planlegger innhold og form.

– Familiene tilbys en gratis ferie på sine egne premisser, slik at barna kan komme hjem og fortelle at de også har vært på ferie, sier hun.

De siste årene har er det blitt lagt opp til to ferieuker ved Sørlandet Folkehøgskole på Birkeland. I fjor var det 75 familiemedlemmer som ble omfattet av tilbudet, i år blir det noen flere.

Legges merke til

Arbeidet er blitt lagt merke til. I 2015 tok Erik Moen som driver Hamre Familiecamping initiativ til at flere campingplasser i regionen kunne gå sammen om å gi Blå Kors ferier gratis opphold. Dette har bredt kraftig om seg, og det er nå 13 campingplasser som er gått sammen om å gi til sammen tusen overnattingsdøgn totalt!

Nå oppfordrer Sørensen dem som er i målgruppen for dette ferietilbudet om å søke om plass.

– Ta kontakt med oss, sier Sørensen som kan kontaktes på inger.sorensen@blakors.dev.dekodes.no, eller ring 38 02 02 73. Det ligger også ute mye informasjon på blakorsferier.no.
Campingplassene som er med:

Åros Feriesenter i Søgne, Hamre Familiecamping på Hamresanden i Kristiansand, Neset Camping på Bygland, Skottevig Feriesenter i Lillesand, Tingsaker Familiecamping i Lillesand, Bie Appartement i Grimstad, Beverøya i Bø i Telemark, Moysand Familiecamping i Grimstad, Hove Leirsted på Tromøya i Arendal, Moen Camping – Risør Resort i Risør, Sørlandet Feriesenter i Risør, Lovisenberg Familiecamping i Kragerø, Rognstranda Camping i Stathelle.