‘- Snart går startskuddet!

– Vi gleder oss veldig. Første helgen i august inviterer vi til verdens første BKU Camp. Sammen med BKU`ere fra hele Norge, skal vi lage sommerens beste helg! Fangene på fortet blir det også plass til!

Av Ivar Eidsaa

Med en smittende entusiasme forteller Maria Jacobsen, virksomhetsleder for Blå Kors Ung Kristiansand om hva som skal skje på og ved Christiansholm Festning 4.-6. august.

– Aktivitetene i Bingen gjennomføres av flere Blå Kors Ung-foreninger og vi gleder oss til å gi fysiske og mentale utfordringer. Her blir det aktiviteter som får hjernen i svin, musklene til å verk og hjertet til å hoppe – og vennskapene til å blomstre, smiler Jacobsen.

Det er åpen påmelding fra hele Norge til BKU Camp. Men ettersom det er begrenset med plasser, må du snarest kontakte BKU Kristiansand dersom du ønsker å bli med på moroa.

– Det er åpen påmelding fra hele Norge, og vi legger til rette for alle behov så langt vi klarer det. Det er viktig at alle foreldre, verger eller andre foresatte er med i påmeldingsprosessen slik at de får god informasjon, sier Jacobsen.

BKU Camp er fortrinnsvis for ungdom over 15 år, men det er mulig å kunne gjøre avtaler om at ungdom yngre enn dette kan delta. Overnattingen finner sted på Christiansholm Festning.

Det er Blå Kors Speideren fra Vennesla og Kristiansand som står for mye av den praktiske gjennomføringen hva aktivitetene angår.

BKU Camp er et samarbeid mellom Blå Kors Norge og BKU-rådet som har bestemt at leiren legges til Kristiansand i år i tilknytning til Fangene på fortet.

– Svært mange deltok i fjor, over 80 lag tok utfordringen. Fangene på fortet er åpent for hele byen, og man trenger ikke være påmeldt til BKU Camp for å kunne delta. Dersom man vil være med, så er det bare å ta kontakt med oss. All kontaktinformasjon finnes på blakorskrs.no og på Facebooksiden til Blå Kors Ung Kristiansand, sier Jacobsen.

Påmeldingsfristen er 1. juli. Alle som blir med på BKU Camp får middag fredag, og mat gjennom lørdagen, frokost før avreise søndag, fredagsdisco, deltakelse på Fangene på fortet, og med ekstraktiviteter for de som er med på leiren, inkludert i prisen.

[su_slider source=»media: 4837,4836,4835,4834″ limit=»30″ link=»lightbox» title=»no» autoplay=»4000″]