Arrangerer tur til håndball-VM!

– Det hadde vært fantastisk dersom de norske håndballjentene hadde nådd VM-finalen.

Av Ivar Eidsaa

 

Trond Gundersen har de siste ukene vært som reneste julenissen å regne, til tross for at det er et halvt år igjen til jul.

Faktum er at Blå Kors Kristiansand inviterer en rekke håndballentusiaster, personer fra næringslivet og behandlingsapparatet til en kjempetur, nærmere bestemt til håndball-VM i Hamburg, fra 14.-18. desember, etter at Gundersen har skaffet 100 billetter alt i alt.

– I desember blir det tur til håndball-VM for kvinner i Hamburg, sier Trond Gundersen.

Peder Langfeldt og Preben Vildalen

– Med på laget som reiseledere har vi fått Peder Langfeldt som er sportssjef i Vipers, og den tidligere proffen og landslagsprofilen Preben Vildalen, forteller Gundersen.

Han sier det blir en opplevelsesrik tur.

– Vi har fått billetter til begge semifinalene, bronsefinalen, og selvsagt selve finalen. I tillegg er reise, opphold på hotell sentralt i Hamburg med frokost inkludert, opplyser han.

– Så får vi krysse fingrene for at våre flotte håndballjenter er med helt til slutt, smiler han.

Avreise er torsdag 14. desember, med overnatting i Kolding, og ankomst Hamburg midt på dagen.

Julemarked

– En time etter ankomst setter vi oss i bussen for å kjøre fram til Barclaycard Arena hvor kapasiteten er 13.000 tilskuere. Her blir det stemning, og det er nok lurt å ta med noe å putte i ørene, ler han.

Reisefølget bor i gangavstand til det store julemarkedet på Rathausmarkt like ved Binnenalster.

Varemagasinene og shoppinggaten Mönckebergstrasse ligger i umiddelbar tilknytning til julemarkedet. Litt senere blir det en samling på den norske Sjømannskirken, som ligger 600 meter fra hotellet. For de som vil anbefales et besøk i Miniatur Wonderland med imponerende modelljernbaner og verdens største modell lufthavn med blant annet store Airbus-fly på «vingene».

Stort marked

Tidlig søndag morgen er det mulig å bli med til Fischmarkt nede i St. Pauli, som er rigget til et marked med tradisjoner helt tilbake til 1700-tallet. Flere titusener mennesker bruker å møte fram her, og i den gamle fiskeauksjonshallen spilles det heftig musikk kontinuerlig for å holde stemningen oppe en tidlig søndag morgen.

Bronsefinale og finale

Klokken 14.00 er det klart for bronsefinalen, og straks etter er det finalen for håndball-VM 2017 for damer!

– Vi håper selvfølgelig at de norske damene skal spille den finalen! Etter kampene returnerer vi tilbake til hotellet, forhåpentligvis med god og oppløftet stemning i bussen. På hjemveien mandag stopper vi hos grensehandler Otto Duborg, før bussen kjører inn i Danmark. Vi beregner også en god stopp på Bilka, Aalborg og ved midnatt er vi tilbake i Kristiansand, sier Trond Gundersen.