Feriegjestene rykker inn

– Nå er vi i gang. I løpet av denne og neste uke skal flere familier feriere med Sørlandets Folkehøgskole på Birkeland som base.

Av Ivar Eidsaa

Spennende og innholdsrike dager på Bragdøya.

Det har vært noen travle dager i det siste for Inger Sørensen ved Blå Kors Kristiansand. Som virksomhetsleder for Blå Kors ferier, har hun og et godt team med tidgivere (frivillige) jobbet på spreng for å sikre at alt er på stell når de første feriegjestene i dag ankommer Sørlandet for en innholdsrik ferieuke.

Over 70 feriegjester

– Denne uken kommer det 35 personer. Neste uke kommer det 37. I tillegg kommer et stort antall tidgivere som er med på å sikre en god gjennomføring, forteller Sørensen.

– Ferieukene er for de familiene som ikke har råd eller anledning til selv å kunne finansiere en ferie. Flere av dem har aldri vært på ferie med seg og sine. Vi ser hvert år hvor mye et ferieopphold som dette betyr, hvilken glede det gir og hvor mange gode minner og opplevelser familiene får.

– Det varmer

– Spesielt varmer det jo å se hva det gjør med barna, og vi har fått mange tilbakemeldinger på hva det har betydd når barna kan komme tilbake til sine lokalmiljø og fortelle at de har vært på Sørlandsferie i løpet av sommeren, sier Sørensen.

– Mye av drivkraften for de mange tidgiverne er å se hva det betyr å skape gode opplevelser for andre, legger hun til.

Det er alltid populært når MC-folket gjester Sørlandets Folkehøgskole.

Innholdsrike dager

Feriegjestene går noen svært innholdsrike dager i møte. En av dagene legges det opp til en utfluktsdag til Bragdøya for bading, grilling, lek og moro – og havfiske. Det blir også en egen utfluktsdag til Dyreparken, hvor Blå Kors ferier har fått billetter som også inkluderer et besøk til Dyreparkens eget badeland.

– Fascilitetene ved Sørlandets Folkehøgskole på Birkeland er gode, hvor vi kan få bruke både gymsal, svømmehall og store og luftige uteområder. En av dagene kommer også Face-MC på besøk, en kjøreklubb med medlemmer fra flere MC-klubber på Sørlandet. Besøkene fra MC-folket er alltid populært, smiler Sørensen.