Trygve Holtskog, denne gangen representant for Retail Partner, bidro med gave og flere givere.

Ny virksomhetsleder i Posebyen Frivilligsentral

– Å videreføre arbeidet og å være kreative sammen. Det sier Synnøve Roland som har tatt over som ny virksomhetsleder i Posebyen Frivilligsentral.

Av Ivar Eidsaa

Da Camilla Rasch gikk ut i svangerskapspermisjon rett før ferien, var det behov for en erstatter. Synnøve Roland forteller at hun skal fungere som virksomhetsleder for Posebyen Frivilligsentral frem til Rasch er tilbake.

– Jeg er imponert over bredden i det arbeidet som Blå Kors Kristiansand driver, og hvor Posebyen Frivilligsentral er en av i alt flere virksomheter, sier Roland.

Synnøve Roland tar nå over som ny virksomhetsleder for Posebyen Frivilligsentral.

Moonlight

Synnøve Roland er utdannet sosionom, og har siden hun var 18 år utført ulike oppdrag for barnevernet i Kristiansand og Vest Agder, blant annet som tilsynsfører for fosterhjem og beredskap. Hun har også vært en del av tilbudet som gir et boligtilbud for rusmisbrukere og psykiatri.

De siste fire årene har Synnøve Roland arbeidet ved Moonlight, et rusfritt aktivitetshus for ungdom i Vennesla, samt hatt et år som ansatt ved Vennesla Frivilligsentral. Roland kan også se tilbake på personlig trenerutdannelse fra USA.

Permisjon

– Mange ganger i livet spiller tilfeldighetene inn. Jorunn Sagen Olsen ved frivilligsentralen i Vennesla så at Posebyen Frivilligsentral var på jakt etter en ny virksomhetsleder, og anbefalte meg å søke, sier Roland.

Som sagt, så gjort. Roland ble kalt inn til intervju, og da intervjurunden med aktuelle kandidater var gjennomført, ble hun tilbudt jobben.

– I første omgang har jeg søkt permisjon fra jobben i Vennesla. Hva det blir til på sikt når Rasch er tilbake, vet jeg enda ikke, sier hun.

Brenner for frivillig arbeid

Synnøve Roland har alltid brent for det frivillige arbeidet. Som ungdomsskoleelev var hun en av initiativtakerne bak et opplegg som utgjorde over 70 ungdommer som arbeidet som frivillig for Normisjonen.

– Jeg har også over en god periode fra jeg var en 14-15 år vært med og servert under søndagsfrokosten som Blå Kors Kristiansand inviterer til. Så det har vært artig å møte igjen mange av de som deltok under søndagsfrokosten, sier hun.

Stor spennvidde

– Hvilke oppgaver er det Posebyen Frivilligsentral gjennomfører?

– Vi jobber primært inn mot eldre, mennesker i rusbehandling og i forhold til integrering.

Roland sier hun er imponert over bredden i den arbeidet som Posebyen Frivilligsentral gjør. Fritidsvenn for dem som ønsker å være et medmenneske for dem som ønsker selskap,  Blåkafé, turgruppen Blådilten, Sammen på Sykkel, Blåkreativitet, oppsøkende tidgivere som samles på ulike boligkompleks for mennesker som har rusrelaterte utfordringer og har ulike aktiviteter sammen, Blå Marked, eldrelunsj, helaften før jul, kulturell fritid og møteplassen som er storkjøkkenet i Blå Kors-lokalene i Gyldenløvesgate som er åpen hver dag og hvor alle som ønsker er velkommen innom, er noe av det arbeidet i Posebyen Frivilligsentral omfatter.

600 tidgivere

– Uten de mange tidgiverne som er med og gjør en innsats, ville vi aldri klare å hjelpe dem vi faktisk hjelper. I dag har Posebyen Frivilligsentral 450 registrerte tidgivere, og 600 totalt om man regner med dem som i tillegg er med i Blå Kors-arbeidet i Kristiansand. Er det ikke fantastisk?, sier en engasjert Synnøve Roland.