‘- Vaflene er kjempegode!

– De smaker fortreffelig. Det er flere som burde komme og smake. Her er det god plass, smiler Olaf Messel.

Av Ivar Eidsaa

Det er onsdag, eller vaffelonsdag som det heter i Blå Kors-sammenheng. Klokken er 12.00. Stedet er Møteplassen, kjøkkenet som ligger vegg i vegg med storsalen i Blå Kors-lokalene i Gyldenløvesgate.

Et lass med vafler

Ved bordet står Jenny Ann Liebermann og Kristin Pfaff. Alle som stikker innom blir møtt med et stort smil og et sprudlende «velkommen».

Bordet er dekket, med brød, pålegg og kaldt vann. På kjøkkenbenken tårner det seg et lass med vafler.

Vaflene settes på bordet, sammen med smør, brunost og syltetøy. Dagens gjester forsyner seg. Lite blir sagt. Det høres gode sukk underveis, vaflene smaker tydeligvis svært godt.

Kaffe må til. Arne Heiberg til venstre, sammen med Olaf Messel og Kristine Pfaff.

Populært

Olaf Messel er en av flere som har tatt turen innom Møteplassen denne onsdagen.

– Det pleier alltid å være godt med besøkende på en dag som dette. I dag er det litt færre. Noen av staben har fortsatt ferie, andre sitter i møte, sier Olaf Messel.

– Matserveringen er populært. Det er en god møteplass, smiler Jenny Ann Liebermann.

– På en vanlig vaffelonsdag kan vi ha godt over 20 besøkende. Det er alltid plass til flere, alle er velkomne, sier Kristin Pfaff.

Kom raskt med

En av dem som har tatt turen, er Arne Heiberg.

– Som pensjonist er det viktig å ha noe å gå til, sier Heiberg.

Han stakk første gang innom for et halvt år siden. Maten smakte, miljøet var godt, smilet og latteren satt løst, og i løpet av samtalen kom det frem at han gjerne ville gjøre en innsats.

– Vi tok et møte, og dermed var jeg i gang som tidgiver, smiler han.

– Da han hørte om Kreativ Fritid, et av tilbudene på huset, ønsket han å bidra. Så fort kan man altså bli med i fellesskapet, ler Olaf Messel.

– Vaflene er svært gode. Flere bør ta turen for å få en smakebit, sier Olaf Messel.

Siden februar 2013

Møteplassen har utviklet seg til å bli nettopp det, en møteplass for ansatte, tidgivere og andre. Kaffen er alltid klar, og det er alltid lunch midt på dagen.

– I februar 2013 kjøpte Knut Are Jølstad, som da var leder for Posebyen Frivilligsentral og jeg inn kopper og kar. Til de første lunchene var det bare vi to, etter hvert kom flere, og i dag er det en jevn strøm av mennesker som er innom i løpet av dagen, alt fra dem som bare vil innom å si hei, til de som vil ha en kopp kaffe, og en stund i et godt sosialt lag, sier Cato Wiig.