‘- Å skape glede gir glede

– Det å være med i et team som skaper så mye glede hos barn, er veldig fint.

Av Ivar Eidsaa

Cecilie Randeel smiler. Hun er en av flere som har vært med som tidgivere under den første ferieuken ved Folkehøgskolen Sørlandet. Denne uken er hun likegodt med som frivillig en gang til.

– Den første ferieuken var veldig innholdsrik, sier Cecilie Randeel, her sammen med Lisa på 11 og Iselin på 7.

Gir stor glede tilbake

– Når du kjenner at det er bruk for deg, gir det stor glede tilbake. Det fine med å være med som tidgiver, er at det vi gjør blir så verdsatt. Det gir alltid et løft for selvfølelsen. Det er alltid godt å kjenne at noen har bruk for deg, sier Cecilie Randeel.

Det har vært en travel ferieuke. Forrige mandag ankom et godt knippe med feriegjester til Folkehøgskolen Sørlandet, første pulje av i alt to som Blå Kors ferier inviterer til. Alt i alt vil over 70 personer ha fått et ferieopphold i løpet av de to ferieukene.

Mange aktiviteter

– Aktivitetene har vært mange. Vi har vært på Bragdøya Kystsenter med bading, fisking, rebusløp og mye mer. Vi har også vært i Dyreparken og badelandet der. Det har vært mye lek og moro for barna. Det har rett og slett vært trivelig, smiler hun.

Interkulturell forståelse

22-åringen var elev ved Folkehøgskolen Sørlandet i skoleåret 2015/16. Det siste skoleåret har hun begynt på en bachelor i interkulturell forståelse. Hun startet som tidgiver i fjor. Hun forteller at hun ringte frivilligsentralene både i Arendal, Songdalen, Vennesla og enda noen flere, inkludert Blå Kors Kristiansand.

– Der ble det klaff, ler hun.

– Det er godt å bli satt pris på, samtidig som samfunnet trenger noen som kan gi av sin tid, sier Cecilie Randeel.

Anbefaler

Hun har det siste året vært tidgiver i Kulturhaven i regi av Blå Kors Ung Kristiansand og har blant annet vært med når flyktninger har hatt dagsbesøk til Dyreparken.

– Jeg har ikke hatt sommerjobb i år, så derfor har jeg hatt tid og anledning til å være tidgiver også denne sommeren, sier hun.

Hun anbefaler på det varmeste andre å prøve seg som tidgivere.

– Det er godt å bli satt pris på, samtidig som samfunnet trenger noen som kan gi av sin tid. Er vi et humanitært samfunn som setter visse verdier høyt, må man også vise det i praksis, sier hun.

Å forstå andre

Hun sier videre at studiet i interkulturell forståelse har vært verdifullt.

– Vi har lært mye om innvandrings- og flyktningesituasjonen og samspillet mellom majoritet og minoritet. Studiet er med på å bevisstgjøre fordommer et samfunn kan ha overfor nye landsmenn. Vi er ikke alltid så gode til å forstå hverandre. Vi ser ofte ikke verden slik den er, men slik vi ser den, tolker den. Dermed forstår vi andre ut fra vår tenkemåte, i stedet å forstå andre ut fra deres tenkemåte. Dette i seg selv har vært med på å inspirere meg til å bli tidgiver, sier Cecilie Reel.