Releasekonsert på Blå Torsdag: Ronnie Jacobsen – These Blues In Me

Ronnie Jacobsen er en musikers musiker. Respektert og hyllet av kollegaer. Alltid utforskende og fremoverlent. Som strengeutøver har han krysset klinge med de beste, og som artist kan han vise til hele tre nominasjoner til Spellemannsprisen.

These Blues In Me er en oppsummering av Ronnie Jacobsens kreative virke de siste 10 år.  Prosjektet har fått en ærlig og personlig profil, der artisten byr på musikk og tekster med bakgrunn i egne livserfaringer. Torsdag 21. september inviterer han til releasekonsert på Blå Torsdag-scenen hos Blå Kors Kristiansand.

Torsdag 21. september inviterer Ronnie Jacobsen til releasekonsert med sin siste plate These blues in me på Blå Torsdag-scenen hos Blå Kors Kristiansand.

Blues, soul og hip hop

Sjangermessig befinner Ronnie Jacobsen seg i krysningen mellom blues, soul og hip hop. Hans musikalske univers kan beskrives som et blått organisk heksebrygg, krydret med sjelfull vokal, gnistrende gitarspill, drømmende lydlandskap og suggerende rytmer.

Går man musikken i sømmene, åpenbarer det seg et sammensatt broderi av musikalske referanser. Her kan man trekke linjene tilbake til alt fra Robert Johnson, Muddy Waters og Little Walter, til Jimi Hendrix, Funkadelic og Wu Tang Clan.

Musikk og helse

These Blues In Me er et samarbeidsprosjekt mellom Ronnie Jacobsen og ABUP Road Records, eid og drevet av ABUP – Avdeling for barn og unges psykiske helse ved Sørlandets Sykehus. Prosjektets mål er å skape en økt bevissthet rundt forholdet mellom musikk og helse.

Forskning har for lengst slått fast at kreativ utfoldelse, og ikke minst musikk, kan forløse viktige ressurser hos mennesker og samtidig bearbeide sorg, smerte, tap og savn.

En lindrende kraft

Prosjektarbeidet har gitt verdifulle erfaringer av musikkens fortsatt lindrende kraft, og er ment å være en kilde til kreativ inspirasjon også for andre.

Ronnie Jacobsen er en av norsk blues viktigste fakkelbærere. These Blues In Me er blitt et personlig og lidenskapelig album som omfavner Ronnie Jacobsens musikalske røtter. Utgivelsen lanseres 21. september 2017 via ABUP Road Records.

Medvirkende utøvere på platen har vært Ronnie Jacobsen (gitarer, vokal, perkusjon, bass, tangenter), Anders Engen (trommer), Bjørn Charles Dreyer (effektgitarer), Torjus Vierli (tangenter), Richard Gjems (munnspill) og Martin Winstad (perkusjon).