En sterk Blå Gospel-høst

– Jeg tror dette blir bra, veldig bra, smiler Tom Jarle Istad Kristiansen når han presenterer programmet for Blå Gospel-konsertene hos Blå Kors Kristiansand nå i høst.

Av Ivar Eidsaa

Rejoice, Blå Kors Kristiansands eget kor, er vertskor for høstens Blå Gospel-konserter.

– Rejoice, Blå Kors Kristiansands eget kor, står som musikalsk vertskap for høstens Blå Gospel-program, som alt i alt inneholder tre konserter, forklarer Istad Kristiansen.

– Høstens program er en fin anledning til å vise litt av den store bredden som gospelmusikken representerer. Vi tror korene som skal bidra i høst også kan appellere til et yngre publikum. Det er viktig for oss å nå bredt ut, fremholder Istad Kristiansen.

Det er så absolutt IKKE noe å si på engasjementet når Rejoice fremfører sine sanger. Det synges med engasjement og innlevelse, og til flere av låtene har koret øvet inn en dansekoreografi som passer til budskapet i de enkelte sangene.

Synger om en Gud som hjelper

– Vi ønsker å vise glede over evangeliet – det å formidle en Gud som har gitt oss så utrolig mye, og som hjelper gjennom medgang og motgang, sier Chatrine Hovland.

Årets første Blå Gospel-konsert går av stabelen fredag 29. september. Med på konserten i tillegg til Rejoice, blir også Norwegian Gospel Voices, NGV, fra Oslo.

NGV synger det som kan beskrives som «urban gospel» som også gjenspeiler noe av dagens populærmusikk.

Ekte formidling

– I NGV legger vi vekt på ekte formidling, vi er et kor med mye energi og utstråling. Vi er og kjent for å være et kor som liker å bevege seg og spre liv fra scenen, fremholder koret.

– Vi er ikke bare et kor som synger sammen, men vi har det også veldig gøy. Vi ønsker å ha Gud i fokus i felleskapet vårt og at dette skal lyse igjennom i vår formidling, heter det videre.
NGV ønsker engasjere seg og bruke sin musikalske plattform til å hjelpe mennesker i andre deler av verden. NGV har valgt å samarbeide med Star of Hope som gir skolegang, mat og helse til 30 000 barn i 13 land.

Ny plate hvert år

Fredag 27. oktober kommer Ansgar Gospel Choir. Koret er et skolekor som er knyttet til Ansgar Teologiske Høyskole og Ansgar Bibelskole (Ansgarskolen i Kristiansand). Korets dirigert siden 1995, er John Yngvar «Syver» Syvertsen.

Koret får ny drakt hvert år ettersom det kommer nye elever på skolen. Hvert år gir de ut en CD med coverlåter fra amerikanske gospelartister.

– Koret er godt kjent, og jeg ser virkelig frem til å høre dem, sier Istad Kristiansen.

Blå Gospel-høsten fortsetter med konserten 24. november, da med Norwegian Gospel Singers som gjestekor sammen med Rejoice, og avsluttes med den tradisjonelle julekonserten 21. desember.