Høsten 2017: En variert Blå Torsdag-meny

 

Ronnie Jacobsen lover en rikholdig og variert musikalsk Blå Torsdag-meny hos Blå Kors Kristiansand.

Av Ivar Eidsaa

Rita Eriksen besøker Blå Torsdag 19. oktober.

Høstens Blå Torsdag-konserter innledes torsdag 21. september, når nevnte Jacobsen entrer scenen.

Da blir det releasekonsert i forbindelse med Jacobsens nye plate These blues in me. Albumet er en oppsummering av Ronnie Jacobsens kreative virke de siste 10 år.

Rita synger Cassidy

Torsdag 19. oktober gjester Rita Eriksen, den store stemmen fra Rogaland, Blå Torsdag-scenen. Eriksen bruker høsten til å formidle Eva Cassidys sjelfulle, musikalske univers. I denne konserten får vi endelig oppleve Rita Eriksens fulle register – slik hele Norge stemte henne fram som den første vinneren av NRKs Stjernekamp.

Amerikanske klassikere

Med sin klokkeklare røst bergtok Eva Cassidy en hel verden med sine tolkninger av nyere amerikanske klassikere fra 1960-, 70- og 80-tallet. Rita Eriksen er en beslektet sjel. Hun vokste opp i samme tiår som Eva Cassidy og har hentet inspirasjon i det samme musikalske landskapet – fra soul til blues, folkemusikk til pop.

Bundet sammen med paralleller fra sine respektive liv og musikalske forbilder byr Rita Eriksen i denne konserten på klassikere som Fields Of Gold, Over The Rainbow, God Bless The Child, What A Wonderful World, Time After Time, Autumn Leaves og selvsagt Songbird.

Populære Jørn Hoel

– Vi avslutter høstens Blå Torsdag-konserter den 16. november med Jørn Hoel, sier Ronnie Jacobsen.

Jørn Hoel har gjestet Blå Torsdag tidligere, en konsert som svært mange hadde sett frem til. Da han entret scenen, var det få, om noen sitteplasser igjen å oppdrive i Storsalen hos Blå Kors Kristiansand.