En innholdsrik platerelease

– Endelig, etter tre års arbeid kan vi i kveld invitere til releasekonsert, smilte Ronnie Jacobsen. Konserten dokumenterte hvor allsidig Jacobsen er i sitt musikalske uttrykk.

Av Ivar Eidsaa

Det ble en festkveld i Storsalen hos Blå Kors Kristiansand da Ronnie Jacobsen inviterte til releasekonsert i forbindelse med at hans nyeste album «These Blues In Me» slippes 6. oktober.

Musikalske forbilder

– Jeg har vært så heldig å få samarbeide med flere av mine musikalske forbilder, filme musikkvideoer i New York City, samt jobbe i tre av landets tøffeste lydstudio! Det har vært en tre år lang reise, med fantastiske opplevelser, og jeg har gledet meg til å kunne dele musikken med publikum, sier Jacobsen.

Albumet og konserten torsdag ble en oppsummering av Jacobsens virke de siste ti årene. Resultatet har blitt en ærlig og personlig profil, med tekster med bakgrunn i hans egne livserfaringer.

Blues, soul og hip hop

Sjangermessig befinner Ronnie Jacobsen seg i krysningen mellom blues, soul og hip hop. Hans musikalske univers kan beskrives som et blått organisk heksebrygg, krydret med sjelfull vokal, gnistrende gitarspill, drømmende lydlandskap og suggererende rytmer.

Går man musikken i sømmene, åpenbarer det seg et sammensatt broderi av musikalske referanser. Her kan man trekke linjene tilbake til alt fra Robert Johnson, Muddy Waters og Little Walter, til Jimi Hendrix, Funkadelic og Wu Tang Clan.

Imponert

Releasekonserten viste at det er ikke uten grunn at Ronnie Jacobsen kan vise til hele tre nominasjoner til Spellemannsprisen.

Ronnies bror, Chris Jacobsen, satt ringside under releasekonserten, og var imponert over hva broren hans har fått til.

– Ronnie har tatt store steg når det gjelder det musikalske uttrykket. Han er en perfeksjonist. Så kvaliteten er veldig høy, sier Chris Jacobsen.

Musikalsk uttrykk

– Det var gøy å høre ham i kveld. Han har holdt kortene tett til brystet underveis. Det er et kun et par av låtene jeg har hørt før. Det var moro å høre ham. Han har definitivt utviklet sitt musikalske uttrykk på en god måte, sier Trine Jacobsen, gift med Chris Jacobsen.

«These Blues In Me» er et samarbeidsprosjekt mellom Ronnie Jacobsen og ABUP Road Records, eid og drevet av ABUP – Avdeling for barn og unges psykiske helse ved Sørlandets Sykehus. Prosjektets mål er å skape en økt bevissthet rundt forholdet mellom musikk og helse.

Meget bra

Gro Anita Kåsa Poulsen fra ABUP var den av de mange som satt ringside under releasekonserten, og hun var imponert over sluttresultatet.

– Meget bra, et album av svært høy kvalitet, oppsummerer hun.

Publikum satte stor pris på hva de fikk høre, hvor Christian A. Seneger på trommer, Torbjørn Tveit på bass, Eirik Sørbø på tangenter og Arne Fjeld Rasmussen på munnspill, og med Kristin Dahl på vokal, fungerte meget bra sammen.

 

[su_slider source=»media: 5193,5203,5200,5202,5192,5204,5201,5199,5198,5196,5194″ limit=»30″ link=»lightbox» height=»400″ title=»no» autoplay=»4000″]