Ut på tur aldri sur!

Praten går livlig. Latteren sitter løst. Det er tydelig at trivselen er stor når Blådilten inviterer til ut på tur hver torsdag. – Her er det plass til mange flere, så det er bare å henge seg på, sier turgeneral Gro Heide Kristiansen.

Av Ivar Eidsaa

[su_row][su_column size=»2/3″]Hver torsdag klokken 11.00 samles gjengen ved Sandens kjøpesenter i Markensgate. En gang en tur til Odderøya, en annen gang til Baneheia, en tredje gang langs Strandpromenaden. Den torsdagen hvor vi treffer gjengen, har turen gått opp gjennom byen, over Lundbroa, opp Kjøita og ned langs den fine strandpromenaden som går langs Otra parallelt med Elvegaten.

Kaffe på Scandic

– Nå har vi en liten pust i bakken, og vi ender alltid opp på Scandic Kristiansand Bystandra til kaffe og noe godt å bite i. Vi blir alltid tatt veldig godt imot. Noen ganger har kokken laget sjokoladekake, og den er god, smiler Gro Heide Kristiansen.

Hun har tidligere vært med i Livsglede for Eldre, og satt i styret i lokalforeningen frem til det ble nedlagt for to år siden.

Flere er blitt med

– Vi var en flott gjeng som gikk tur hver torsdag. Totalt var vi rundt en 25 som var med. Vi kunne jo ikke legge ned turgruppen, og vi kom i kontakt med Blå Kors Kristiansand som tok imot oss med åpne armer. Nå har gruppen vokst, og på det meste har vi vært over 30 personer som har gått tur.

Hun streker under at det har en klar sosial verdi for mange å være med på turene. Noen er enke eller enkemann. Andre hadde i utgangspunktet kanskje ikke det største nettverket.

Er sosialt

– Ofte treffes vi privat, til kaffe eller middag, eller vi gjør noe sosialt. Andre ganger reiser vi på tur sammen. Det er rett og slett å være med i Blådilten, sier Gro Heide Kristiansen.
Hun sier det for hennes del har vært veldig fint å bli med i Blå Kors. Hun kjente ikke så veldig godt til Blå Kors på forhånd, men hadde en viss formening om hva arbeidet innebar, blant annet at Blå Kors hadde arbeid innen rus og psykiatri.

Gir mye tilbake

– Jeg ble veldig overrasket over å se bredden i arbeidet, og det er langt mer omfattende enn det mange er klar over, og det er flere fra denne gruppen som er med på turene.

– Miljøet er godt, og jeg er blitt kjent med mange flotte mennesker, og det er fint å kunne gjøre noe for andre. Jeg får mye mer igjen enn det jeg gir, sier Gro Heide Kristiansen. [/su_column]

[su_column size=»1/3″]

En god gjeng er med på gåturene.
– Vi har det trivelig sammen, sier turgeneral for Blådilten, Gro Heine Kristiansen.
Christoffer Holskog er ofte med på turene.

[/su_column][/su_row]