Med mye sjel og stor varme

Rita Eriksen bergtok publikum fullstendig da hun og bandet hennes gjestet Blå Torsdag-scenen hos Blå Kors Kristiansand torsdag kveld.

Av Ivar Eidsaa

Med en sjelden varme, en formidlingsevne som er få forunt, og en dialog med publikum vi sjelden opplever, tok Rita Eriksen publikum med på en reise inn i Eva Cassidys musikalske univers. Og for en reise det ble!

Eva Cassidy er den amerikanske artisten som traff hjerteroten til dem som hørte henne. Dessverre døde hun så altfor tidlig, og fikk ikke selv oppleve den suksessen som musikken hennes skapte.

Et møte over oppvaskbenken

Rita Eriksen møtte Eva Cassidy over oppvaskbenken hjemme en vinterdag i 1998. Det ble et skjellsettende musikalsk opplevelse. Musikken fenget, og Rita Eriksen har i store deler av sin musikalske karriere formidlet Eva Cassidys musikk på en aldeles fortreffelig måte.

Konserten hos Blå Kors Kristiansand torsdag ble en av de sjeldne gangene hvor en konsert blir noe langt mer enn blott en fremføring av tekst og toner.

Stor varme og formidlingsevne

Rita Eriksen fylte scenen allerede fra første låt, og hun holdt publikum fanget gjennom en nærmere to timer lang konsert, med en varme og en formidlingsevne som er få artister forunt. Så heldige vi er som har en artist av et slikt kaliber som evner å skulle formidle sjelen i Eva Cassidys musikk på en så ekte måte.

Hun innledet konserten med «Tall Trees in Georgia», og deretter kom den ene hiten etter den andre «The Golden Thread», «Natural Women», «God Bless the Child».

Scenesjarm

Hennes scenesjarm fikk flere hyggelige og overraskende konsekvenser. Som da hun før hun fortsatte med «I was Dancing Cheek to Cheek», sa:
– Det er et parti i denne sangen som innbyr til dans. Så om noen kjenner sin besøkelsestid…», inviterte hun.

En av karene fra publikum tok hansken. Johnny Digervold fra Øvrebø fikk dermed muligheten til selve drømmedansen, til stor applaus og bifall fra publikum.

Flere av sangene i den siste delen av konserten hadde Rita Eriksen hentet fra albumet «Songbird», nydelig fremført, sart, ekte og med stor innlevelse.

Innertien kom imidlertid da hun fremførte «Somewhere over the Rainbow», sangen som for mange er ensbetydende med hva Eva Cassidy stod for som artist, og som Rita Eriksen så nydelig evnet å tolke på sin måte.

[su_slider source=»media: 5293,5306,5305,5304,5303,5302,5301,5300,5299,5298,5297,5296,5295,5294″ limit=»30″ link=»lightbox» height=»400″ title=»no» autoplay=»4000″]