Trygve Holtskog, denne gangen representant for Retail Partner, bidro med gave og flere givere.

‘- Nå blir det sykkelritt til sommeren!

– Avtalen gjør det mulig for oss å arrangere vårt eget sykkelritt til sommeren. Det sier Olaf Theodor Messel etter at Steg-for-steg-prosjektet har inngått en omfattende samarbeidsavtale med Aquarama Trening.

Av Ivar Eidsaa

– Vi var rimelig klare for å delta med et eget Blå Kors-lag under årets Palmeritt, et ritt som skulle arrangeres i tilknytning til at Palmesus gikk av stabelen. Vi hadde etablert eget lag som vi kalte Blå Hjul og var godt i gang med treningen, da meldingen kom om at rittet ble avlyst, forteller Messel.

20 var med på treningene

[su_row][su_column size=»2/3″]De valgte ikke å gi seg, og i juni i år gjennomførte Blå Hjul sitt eget sykkelritt, med noe over 20 deltakere.

Han forteller at Blå Hjul aldri hadde klart å gjennomføre rittet uten samarbeidet med Aquarama Trening. Blå Hjul fikk i månedene før rittet anledning til å trene hos Aquarama Trening under ledelse av kyndige instruktører. Rundt en 20 personer var med på dette. Dermed var deltakerne godt forberedt da rittet gikk av stabelen.

Er dypt takknemlige

Nå har partene inngått en ny samarbeidsavtale. Avtalen innebærer at Blå Hjul kan tilby de som ønsker å være med på sykkelrittet sommeren 2018, treningstid i Aquarama Trening med instruktør.

– Vi er dypt takknemlige for avtalen. Samarbeidet er av stor betydning. Svært mange av dem vi sikter oss inn mot har slitt eller sliter med både rus og sosiale utfordringer, sier han.

– Dette ønsker vi å støtte

– Blå Hjul er noe vi ønsker å støtte. Det er et viktig prosjekt. Vi vet hva fysisk aktivitet gjør og hvor viktig det er. Å gjennomføre fysisk aktivitet utløser de gode hormonene i kroppen og gir følgelig en god følelse i kroppen. I tillegg gir treningen en god mestringsfølelse, og økt selvtillit. Trening er en god medisin for det meste, sier Kjersti Ågedal-Mortensen ved Aquarama Trening.

Inviterer andre til å bli med

– Det har vært fint å se hvor mye det betydde for deltakerne å være med både på treningen i forkant og selve rittet. Det at flere tok solide skritt og valgte å bli med store og gode konsekvenser som resultat, har vært verd hele samarbeidet, sier hun.

– Vi går nå bredt ut og inviterer organisasjoner som for eksempel A-larm og Way-back til å bli med. Vi håper å kunne mangedoble antall deltakere til Blå Hjul-rittet sommeren 2018, sier Olaf Theodor Messel.

Han streker under at dersom noen ønsker å bli med på trening og sykkelritt, er det bare å ta kontakt med Olaf Theodor Messel på olaf.theodor.messel@blakors.dev.dekodes.no [/su_column]

[su_column size=»1/3″]

Kjersti Ågedal-Mortensen fra Aquarama Trening og Olaf Theodor Messel signerer samarbeidsavtalen.

[/su_column][/su_row]