God støtte til Sammen på sykkel

– Dette vil jeg støtte, sier Jorunn Ingebrigtsen, en av mange som stoppet opp ved standen som Sammen om sykkel hadde i Markensgate lørdag.

Av Ivar Eidsaa

– Det arbeidet som Blå Kors Kristiansand gjør gjennom Sammen på sykkel er av stor betydning. Dette er et godt tilbud til de eldre, og det vil jeg støtte, sier Jorunn Ingebrigtsen.

Hun var ikke alene om å bidra da Sammen om sykkel brukte store deler av lørdagen på å stå på stand i Markens.

Jorunn Ingebrigtsen var bare en av mange som gav en pengegave til Sammen på sykkel.

Dypt takknemlige

Mange var innom, noen for å vite mer om hva tilbudet går ut på, andre for å gi sin støtte.

– Vi er dypt takknemlige. Vi ønsker å utvide tilbudet vårt kraftig. I år har vi gjennomført over 200 turer hvor vi har tatt med beboere ved omsorgssentrene Stener Heyerdal, Elvegaten og Prestheia. Målet i 2018 er å gjennomføre 500 turer, samt å se om vi kan få med flere av omsorgssentrene i byen, sier Trond Furseth som leder arbeidet som drives i regi av Posebyen Frivilligsentral, et av mange tilbud som Blå Kors Kristiansand driver.

20 sykkelpiloter

– Pengene vi får inn i dag, fra andre gaver og sponsorer går med til å kjøpe nye sykler, samt å kunne vedlikeholde dem. Vi gjennomfører også kurs for å sikre at sykkelpilotene som kjører syklene kan sitt fag, sier Furseth.

Han forteller at 12 av pilotene som var med i år har takket ja til å fortsette også i 2018. I tillegg er det kommer til fire nye.

– Vi trenger flere sykkelpiloter

– Men vi trenger fortsatt noen til, sier Furseth, og frir dermed til dem som kunne kjenne at det å bidra til at beboerne ved et av omsorgssentrene i Kristiansand faktisk kommer på tur, kan ha noe for seg.

– Det er et fint arbeid. Jeg har funnet min plass. Det er godt å se at de vi har med på tur trives så godt. Det gir stor tilhørighet for oss som er med, og jeg må si at vi blir virkelig glade i dem vi sykler på etter hvert som vi blir bedre kjent med dem, sier Furseth.

[su_slider source=»media: 5355,5354,5353″ limit=»30″ link=»lightbox» height=»400″ title=»no» autoplay=»4000″]