En av initiativtakerne, Trond Backer fra Backer&Bang, strålte over engasjementet fra alle bedriftene.

‘- Det er så fint når dere kommer!

– Det er så fint dere kommer, og så smaker vaflene så godt.

Av Ivar Eidsaa

Johanna Isaksen ser med glede frem til annenhver fredag, for da kommer Jan Arvid Gausdal, Trond Furseth og de andre tidgivere fra Posebyen Frivilligsentral hos Blå Kors Kristiansand på besøk til Stener Heyersdahl Omsorgssenter. Da er det tid for BlåKafé, med kaffe, vafler og hygge.

Omsorgssenteret i Kristian IV`des gate er et av to slike som BlåKafé besøker fast.

– Annenhver fredag er vi her, og annenhver tirsdag på Elvegata Omsorgssenter, forteller Jan Arvid Gausdal som aktivitetsleder for arbeidet som Posebyen Frivilligsentral driver på Stener Heyerdahl.

Er et høydepunkt

– Det blir stekt noen vafler, ler Trine Buvik Føysaa og Elin Aarnes, her med Jan Arvid Gausdal.

– Jeg bor litt hjemme og er her på fast avlastning. Det er alltid et høydepunkt når guttene kommer. Det er fint de tenker på oss, sier Johanna.

– Vaflene er så gode, hvor har dere hentet oppskriften, spør hun Jan Arvid Gausdal.

– Vi lager vaffelrøren på Møteplassen, kjøkkenet vårt i Gyldenløvesgate som fungerer som en møteplass for både store og små, svarer han.

– Det er alltid veldig koselig når vi får besøk. Vaflene er det ingenting å utsette på, smiler Ruth Stray.

Betyr mye

– Vi ser hvor mye det betyr, og beboerne ser frem til besøket sier Trine Buvik Føysaa og Elin Aarnes, to av helsefagarbeiderne som arbeider ved Stener Heyerdahl.

– Det er et flott tilbud som BlåKafé nå har drevet en stund. Det er med på å gi innhold i hverdagen, hvor beboerne kan få en hyggelig samling, sier Frøysaa.

– Det er fint også for miljøet som helhet. I en travel hverdag er det godt å vite at det skjer noe som kan bidra sosialt på en god måte, sier Frøysaa og Aarnes.

Kjenner vaffellukta

– Når vi kjenner vaffellukta, trekker mange av oss inn i dagligstua, ler Isaksen.

– Vi er en god gjeng frivillige som driver arbeidet. Får vi det til, så ønsker vi å utvide tilbudet på sikt til også å omfatte flere dager og også at vi kan få mulighet til å kunne fast besøke andre av byens omsorgssentre. Skal vi få det til, trenger vi flere tidgivere som kan bruke av sin tid. Det er et givende arbeid. Ettersom beboerne ofte har levd et langt liv, har de jo opplevd mye, så det kan bli mange fine samtaler, sier Gausdal.

Sammen på sykkel

– Jeg bor litt hjemme og er her på fast avlastning. Det er alltid et høydepunkt når guttene kommer. Det er fint de tenker på oss, sier Johanna Isaksen, her med Trond Furseth.

Blå Kafé er ikke det eneste tilbudet i regi av Posebyen Frivilligsentral hos Blå Kors Kristiansand som beboerne nyter godt av. I perioden mai til september inviteres beboere ved Stener Heyerdahl, Elvegata og Presteheia omsorgssenter med på sykkeltur gjennom prosjektet Sammen på sykkel som har pågått i et par års tid.

– Det var stas å komme på sykkeltur. Jeg hadde ikke vært rundt i Kvadraturen på over to år, og det var spennende å se hvor forandret byen er blitt, sier Ruth Stray.