Trivselsfaktoren er stor. Praten gikk rundt bordene.

‘- Vi støtter Blå Kors Kristiansand!

– Vi ønsker å støtte Blå Kors Kristiansand, så godt og så omfattende som vi bare kan. Det sier daglig leder Kenneth Røynås ved Clarion Hotel Ernst, Roger Unseth som arbeider med salg, og salgssjef Stine Marthinsen.

Av Ivar Eidsaa

– Samarbeidet er av stor betydning for oss, og er helt avgjørende for at vi skal kunne klare å gjennomføre de arrangementene vi legger opp til for å hjelpe dem som trenger det, sier Synnøve Roland, leder av Posebyen Frivilligsentral, en av virksomhetene som inngår i arbeidet som Blå Kors Kristiansand driver.

– I Clarion Hotel Ernst ønsker vi å engasjere oss i lokalsamfunnet vi er en del av, forteller Røynås som tok over som ny daglig leder slutten av august. [su_row] [su_column size=»2/3″]

Hjelp da motbakken var bratt

– Jeg har selv fått erfare hvilken god hjelp og oppfølging som Blå Kors gir, sier han.

Han forteller om en periode hvor motbakkene i livet var mange og bratte. Det var perioder hvor han var så langt nede, at han hadde behov for hjelp utenfra. Denne hjelpen fikk han blant annet hos Blå Kors.

– De møtte meg med innsikt, kompetanse og stor hjertevarme, forteller han.

Gir et tilbud til dem som sliter

– Blå Kors har en lav terskel, gir et tilbud til dem som sliter, og kan ikke minst gi raskt hjelp og oppfølging, sammenlignet med et offentlig tilbud hvor det gjerne kan være uker eller sågar måneder i ventekø før man får hjelp, sier Røynås.

Siden han selv hadde behov for det og fikk hjelp, har han brent for arbeidet som drives, og da han frem til i forfjor var daglig leder av Egon i Kristiansand, samarbeidet han nært med Blå Kors Kristiansand.

 «We care»

– Det å kunne gjøre en innsats i lokalsamfunnet vi er en del av, er noe som er knesatt som prinsipp hos oss. Vi har en visjon internt hvor det heter at vi «skal bidra til økt livskvalitet for gjester og ansatte». Det at vi kan engasjere oss lokalt, tror vi har en god virkning internt. Utad lever vi etter slagordet «We care», en av de viktige pilarene i Choice-kjeden, sier han.

Samarbeidet med Clarion Hotel Ernst har mange fasetter. Ett er at hotellet står som vertskap når alle tidgiverne (les: frivillige) i Blå Kors Kristiansand inviteres til julebord. Nevnes må også at hotellet inviterer gjestene om å legge en julegave under juletreet i resepsjonen. Gavene som gis blir gitt videre til Blå Kors som gir dem som julegaver til dem som trenger det.

Stiller med serveringshjelp

Et tredje er at hotellet kan stille med nødrom på svært kort varsel dersom ulike avdelinger hos Blå Kors Kristiansand skulle komme i kontakt med enkeltpersoner eller familier som trenger tak over hodet for en natt eller to.

Røynås, Undseth og Marthinsen streker også under at når Helaften går av stabelen i begynnelsen av desember, så stiller en god gjeng fra både ledelse og personale for øvrig som serveringshjelp.

Barnas Stasjon

Sist, men ikke minst, så bidrar ledelse og ansatte også inn mot Barnas Stasjon.

– På julaften så har kokkene våre lovet å komme på jobb for å lage julematen som skal til når Barnas Stasjon inviterer til Min jul på formiddagen og tidlig ettermiddag på julaften, det sier daglig leder Kenneth Røynås ved Clarion Hotel Ernst, Roger Unseth som arbeider med salg, og salgssjef Stine Marthinsen.

– Vi ønsker å bidra, og kunne gjerne ha gjort en innsats i forhold til mange organisasjoner. Vi har valgt å legge alle egg i en kurv, for å kunne gjøre et godt og skikkelig arbeid. Det synes vi Blå Kors fortjener, sier Kenneth Røynås.

– Det varmer

– Den varmen og åpenheten vi er blitt møtt med, varmer skikkelig. I Blå Kors ønsker vi å gjøre en innsats for de som trenger det. For å klare det, er vi helt avhengig av et godt samarbeid med andre. Uten det engasjementet som Clarion Hotel Ernst legger for dagen, blir vi i stand til å kunne «sette enkeltpersoner i sentrum», sier Synnøve Roland. [/su_column]
[su_column size=»1/3″]

– Livet har ikke alltid vært en dans på roser. Da jeg selv trengte det, fikk jeg god hjelp blant annet hos Blå Kors, sier Kenneth Røynås.

 

 

Samarbeider nært, fra venstre Roger Undseth, Synnøve Roland, Kenneth Røynås og Stine Marthinsen.

 

 

Samarbeider nært, fra venstre Roger Undseth, Synnøve Roland, Kenneth Røynås og Stine Marthinsen.

 

 

Samarbeider nært, fra venstre Roger Undseth, Synnøve Roland, Kenneth Røynås og Stine Marthinsen.

[/su_column][/su_row]