Blå Kors Ung: Feirer ungdommens kreativitet

Det blir en allsidig, svært innholdsrik og sterk markering når Blå Kors Ung Kristiansand torsdag 9. november feirer nærmere tre års virke i Kulturhavenprosjektet. Ordfører Harald Furre blir med på festen.

Av Ivar Eidsaa
– Asfaltungdommens egen TV-serie, street-workout med noen av Norges beste utøvere, sceneshow og kunstinstallasjonen «No picnic in the park». Dette er noe av det som blir presentert når vi skal markere Kulturhavenprosjektet forteller Maria Jacobsen, virksomhetsleder for Blå Kors Ung Kristiansand.

En hyllest til de magiske øyeblikkene

– Tiden går fort og det er rart å tenke på at det er nærmere tre år siden Kulturhaven startet opp. Den store markeringen torsdag blir en mulighet til å oppleve Asfaltungdommenes reise gjennom tre år i Kulturhavens prosjektperiode. Denne kvelden er en hyllest til våre mange magiske øyeblikk, til alle våre vennskap og til våre støttespillere, sier Jacobsen.

Egen TV-serie

Et av de store innslagene blir visningen av traileren til Asfaltungdommens egen TV-serie.

Tv-serien tar opp mange viktige temaer som rasisme, mobbing, rus og ensomhet. Manus er skrevet av nå 14 år gamle Jacob Lerøen og Eduard Truedsson. De to har arbeidet med filmen siden oktober 2016. Det er ungdommene selv som er skuespillere i serien.

Street-workout

Agder Parkour som jobber med å skape et parkourmiljø hvor alle kan trene sammen, Team Physix og Joefrey Ragasa Sacyaton, vil vise sine ferdigheter sammen med Kristiansands eget calisthenics-crew: KRS Beast. Øvelsene viser nærheten calisthenics har til andre atletiske grener. Den har mange elementer tatt fra turn, og i noen tilfeller får man assosiasjoner til sirkusartister og deres akrobatikk.

Sceneshow og kunstinstallasjon

Under festen torsdag blir det et eget sceneshow med noen ungdommer fra Blå Kors Ung og noen fra Posebyen Kulturskole.

Det blir også vist en kunstinstallasjon og performance som blir kalt «No picnic in the park», et kunstprosjekt i samarbeid med Roald Andersen som har laget bl.a «treet» i Q42, samt Kjetil Kro Sørborg, dramalærer ved Vågsbygd videregående skole og byutvikler Gunnar Ridderström.

Resultatet er blitt en installasjon som viser hva som skjedde da en gruppe på fem-seks ungdommer hadde picnic i Børsparken i Kristiansand for å markere at rusfri ungdom tok tilbake parken fra dealerne som ofte holder til der.

Å ta tilbake byrommene

– Prosjektet må sees på som et uttrykk for å ta tilbake byrommene, å gjøre dem trygge og tilgjengelige. Alt er i samsvar med kommunens strategi om nettopp dette fremholder Maria Jacobsen.

– Prosjektet er også en påminnelse om at livet ikke alltid er rosa, og at vi har mange ungdommer som akkurat nå bor i en park sier Jacobsen stille.