Robert Hovland fra Sørlandsadvokatene deltok på innsamlingsaksjonen både med gave fra selskapet og skaffet fire andre givere.

En million på 90 minutter

– Vi håper vi klarer å samle inn en million kroner på 90 minutter.

Av Ivar Eidsaa

Torsdag 16. november inviterer Blå Kors Kristiansand flere bedrifter til å være med på årets dugnad og bli en Blå Kors Venn-bedrift.

– Til nå har 16 bedriftsledere takket ja til å bidra. Hver av dem er blitt utfordret til å rekruttere fire bedrifter som hver gir 10.000 kroner, noe som tilsvarer en ferieuke til to familier. Delmålet er å slå tallet fra i fjor, og er vi ekstra heldige, har vi et lønnlig håp om å kunne få samlet inn en million kroner på 90 minutter, forklarer Arvid Solheim, daglig leder ved Blå Kors Kristiansand.

Ringedugnaden finner sted i bystyresalen i Kristiansand.

Da Henning Reme fikk summert tallene, ble det samlet inn 585.000 kroner til Blå Kors ferier på den forrige dugnaden. I år er målet en million kroner.

Enorm oppslutning

– Dette er andre gangen vi gjennomfører en slik dugnad. Oppslutningen da vi gjennomførte dette i fjor, var enorm. Vi var rørt, glade og ydmyke over den velviljen prosjektet ble møtt med, sier Henning Reme, markedssjef hos Blå Kors Kristiansand.

På fjorårets dugnad ble det samlet inn noe over en halv million kroner. Pengene gikk uavkortet til å gi gode og innholdsrike tilbud til dem som trenger det, blant annet det ferietilbudet som Blå Kors gir gjennom Blå Kors ferier. Dette er et ferietilbud til familier med rus- og/eller psykiatriproblematikk i nære relasjoner. Tilbudet gjelder for hele Norge.

– Alle nye og friske midler som samles inn går uavkortet til aktivitet, fremholder Solheim.

Stor stemning

– Personene som er blitt inviterert med til dugnaden, tar kontakt med sine bekjente fra eget nettverk. Det er oppmuntrende å se at det allerede er kommet med nye givere, sier Ronnie Jacobsen som er fundraisingskoordinator hos Blå Kors Kristiansand.

Under fjorårets dugnad var stemningen stor. Hver gang noen fikk med en bedrift, ble det plinget i en klokke.

– Etter hvert plinget det svært ofte, smiler Reme.

Da Henning Reme fikk summert tallene, ble det samlet inn 585.000 kroner til Blå Kors ferier på den forrige dugnaden. I år er målet en million kroner.

Jørn Hoel

Sosialt blir det også. I løpet av dugnaden blir det blant annet besøk av fundraisingsjef i Blå Kors Norge, Anne Kjersti Kverner. Jørn Hoel vil inspirere til giverglede og maten blir levert av cateringavdelingen hos Mjåvann Arbeidtreningssenter, en bedrift som drives av Blå Kors og som tilbyr attføringsfaglige tjenester og har tiltakene: VTA (Varig Tilrettelagt arbeid), APS (Arbeidspraksis i skjermet virksomhet), og AB (Arbeid med bistand).

Alle deltakere, med partnere, inviteres samtidig som hedersgjester til Blå Torsdagskonsert i Storsalen hos Blå Kors Kristiansand sammen med Jørn Hoel etter arrangementet i Bystyresalen. Konserten starter klokken 20.00.

Ferieuker på Birkeland

Blå Kors ferier har gjennom mange år arrangert sommerferieuker på Folkehøyskolen Sørlandet på Birkeland. Tradisjonen tro ble det også i år arrangert to separate ferieuker der. Blå Kors ferier er et gratis, rusfritt ferietilbud til familier som har ulike utfordringer tett på livet. Utgangspunktet for ferieukene er at barn og voksne skal få mulighet til å være sammen i trygge omgivelser, kjenne på gleden ved å feriere sammen, skape gode opplevelser og gode minner å se tilbake på og ikke minst at barna skal ha ferieopplevelser å dele med venner og klassekamerater når de møtes etter sommerferien. Blå Kors ferier skal være på barnas premisser.

Hamre Familiecamping

I tillegg ble det i år også arrangert en feriesamling på Hamre Familiecamping, etter at den somaliske foreningen tok kontakt med Blå Kors ferier i juni 2017 med forespørsel om Blå Kors kunne arrangere ferie for noen få familier som aldri hadde vært på ferie?

I samarbeid og spleiselag med Hamre Familiecamping ble det tilrettelagt for to separate ferieuker på familiecampingen for totalt 88 somaliere. Familiene bodde i flotte hytter og fikk mulighet til å delta på familiecampingens aktiviteter, bade, grille og få «smake» på en typisk norsk campingferie. Alle fikk en tur i Dyreparken og begge ukene ble det arrangert pizzakveld på campingplassen.

Ettervernsgruppe og Barnas Stasjon

Ferietilbudet omfatter også Ettervernsgruppa hvor 48 personer i sommer reiste til Danmark på et ferieopphold.

– Dette har vært den fineste turen jeg har vært på, smilte en godt fornøyd «Ole», en av mange som var med da etterverngruppa til Blå Kors Kristiansand var på tur til Danmark.

Hele 48 personer var med på årets tur.

De innsamlede midlene kom også Barnas Stasjon Kristiansand til gode. Barnas Stasjon har i dag opp mot en 200 brukere, og antall brukere har vokst jevnt og trutt helt siden Barnas Stasjon startet opp i Kristiansand for seks år siden.

I sommer reiste en god gjeng på en ferietur til Danmark, med svært positive tilbakemeldinger fra dem som var med.