Folkekjære artister sammen om Blå Kors-plate

En rekke av landets fremste artister har gått sammen om å lage et unikt CD-album for Blå Kors. Nå er albumet sluppet.

Av Ivar Eidsaa

– Dette er en stor dag. Prosessen har tatt et helt år, sier en glad Ronnie Jacobsen hos Blå Kors Kristiansand. Det er Jacobsen som har ledet plateprosjektet.

Sigvart Dagsland, Rita Eriksen, Kirsten Bråten Berg, Magnus Grønneberg, Thom Hell, Jan Eggum, Bjørn Eidsvåg, Ketil Bjørnstad, Solveig Slettahjel, In the Country og Oslo Gospel Group var sommeren 2017 i studio for å spille en inn en plate til inntekt for virksomheten Steg for Steg. Per Fronth har bidradd med illustrasjonen til platecoveret.

– En rekke av landets fremste artister har gått sammen om å lage det unike CD-albumet, «I sentrum står et menneske».

Oppfølging etter rusbehandling

Blå Kors steg for steg er et skreddersydd oppfølgingstilbud for den enkelte deltaker der nettverksbygging, aktiviteter og arbeid/utdanning for de som ønsker det, blir satt i fokus.

– Det at så mange av landets fremste artister har takket ja til å bli med på prosjektet, gjør at vi får solid drahjelp i å sette fokus på satsingen og gjør arbeidet kjent ute hos folk flest. Det er også med på å skape stolthet internt hos oss, sier Arvid Solheim, daglig leder for Blå Kors Kristiansand. Platelanseringen er et samarbeid mellom Blå Kors Kristiansand og Blå Kors Norge.

Generøse artister og kunstnere

–  Tusen takk til dere alle for at dere har gitt av deres tid og spilt inn disse vakre låtene. Tusen takk til Per Fronth som har laget et så vakkert bilde. Sammen har vi klart å sette «et menneske i sentrum», sammen skal vi forandre hverdagen til mennesker som ønsker å oppnå et varig, rusfritt liv med aktivitet, jobb og eller utdanning som innhold. Vi ønsker å realisere drømmen om å kunne returnere til et vanlig A4-liv, et liv som for oss som lever i det av og til kan oppleves som kjedelig, men for disse er selve drømmen på jord, sa Jacobsen og Solheim, da platen ble lansert under en pressekonferanse i Oslo.

– Da vi kontaktet artistene, sa alle ja med en gang, ingen sa nei. Resultatet er blitt en plate med låter som på ulikt vis setter fokus på utfordringene som livet kan by på. Visjonen var å knytte sammen låtene slik at hele stemningsbildet i platen henger sammen, sier Jacobsen.

 Artistgalla i Kristiansand

– Platen munner ut i en stor konsert i Kilden i Kristiansand 22. februar 2018, hvor Jan Eggum, Sigvart Dagsland, Bjørn Eidsvåg, Magnus Grønneberg og Oslo Gospel Group blir med, legger Jacobsen til. Han nevner at billettene allerede er lagt ut for salg på kilden.com, og sier han håper på utsolgt forestilling når vi kommer til den 22. februar.

Stort engasjement

– Det handler om å leve i nuet, å prøve å legge bak seg det som har vært. Det som har vært kan vi ikke gjøre noe med, men vi kan gjøre noe med det som ligger foran. Vi lever i et av verdens rikeste land, og har det så godt. Likevel er det så mange som sliter. Vi må lære barna våre å se sine medmennesker, sier Rita Eriksen.

– «Everybody you meet at fighting a battle you don`t know anything about – be gentle always». Det er annerledes sett innenifra enn sett utenifra. Folk er ikke så vellykket – alltid. Det er mange avhengigheter som kan bli et problem. Rus er en av de mest problematiske, sier Sigvart Dagsland.

Magnus Grønneberg

– Det som har vært kan vi ikke gjøre noe med, men vi kan gjøre noe med det som ligger foran, sier Rita Eriksen.

– Samfunnet vårt er ikke godt nok, eller sterkt nok hvis vi ikke gjør et felles løft for de som faller utenfor. Det vil alltid være noen som faller utenfor. Skal noen vekkes i dette konkurransesamfunnet som vi lever i, så må noen tape, virker det som. Da er det samfunnets jobb å løfte opp de som taper, sier Bjørn Eidsvåg.

– Livet er som et tynt papir. Jeg synes det er kort vei mellom ja og nei, mellom suksess og fiasko. Dette berører oss hver eneste dag. Heldigvis er det noen som tar tak i dette, for eksempel Blå Kors, som hjelper mennesker, og prøver å få mennesker på rett kjøl igjen. Det kunne vært meg, og det kan hende det blir meg – eller deg. Vi kjenner oss igjen, sier Magnus Grønneberg.

– Nå er platen for salg, og kan kjøpes på platekompaniet.no. Vår oppfordring er at mange velger å kjøpe platen som julegave. Alle inntektene går direkte til arbeidet Blå Kors steg for steg, sier Henning Reme.